Kırklareli'nde sel felaketi! Kaybolan vatandaşları arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bakan Koca'dan son dakika açıklaması

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde meydana gelen selde kaybolan 3 kişinin bulunması için arama kurtarma çalışması devam ediyordu. Kötü haber geldi: 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Kaybolan 1 kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bölgeye gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu bölgede son 500 yılın en yüksek yağışının yaşandığını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Kırklareli'nde sel felaketi! Kaybolan vatandaşları arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bakan Koca'dan son dakika açıklaması

AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Arama Kurtarma, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri, Polis Arama Kurtarma Timleri ve askeri birlikler, selin sürüklediği bungalov evlerin bulunduğu alanda kaybolanları aramayı sürdürüyor.

Suyun çekildiği tesisin bulunduğu alan ve çevresindeki çalışmalarda ekipler, selle gelen tomruk ve ağaçların çevresine ve altlarına bakıyor.

Çok sayıda ekibin çalışma yürüttüğü alanda iş makineleri de öbeklenmiş kütük, tomruk ve ağaç birikintilerini kaldırıyor. Dünkü sağanağın sele dönmesi sonrası ormanlık alanda mahsur kalmışlardı

Demirköy ilçesinde dün sabaha karşı başlayan sağanak, İğneada beldesinde su baskınları ve dere taşkınlarına yol açmıştı.

Yağış nedeniyle Değirmen Deresi'nden taşan suyun Demirköy ile İğneada'yı birbirine bağlayan kara yolundan akması nedeniyle bir süre yol trafiğe kapatılmış, suların çekilmesi sonrası trafik akışı yeniden başlamıştı.

Ormancılık faaliyetlerinin sürdürüldüğü bölgede dizili tomruklar sel suları ile sürüklenerek bungalov evlerin bulunduğu tesise ulaşmış, bu tomrukların da etkisiyle evler sürüklenmişti. Bölgeye AFAD, İl Özel İdaresi, Sahil Güvenlik, itfaiye ve UMKE ekipleri ile askeri birlikler sevk edilmişti.

Ekipler tesiste kalan 12 kişiden taşkının ardından haber alınamaması üzerine arama kurtarma çalışması başlatmıştı.

Ormanda mahsur kalanlardan 6'sı kurtarılmış, 2 kişinin ise cansız bedenine ulaşılmıştı.

BİR KİŞİ DAHA ÖLÜ BULUNDU

Bugün gerçekleştirilen kurtarma çalışmaları sırasında 2 vatandaşın daha cansız bedenine ulaşıldı. 1 kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

BAKAN YARDIMCISI BÖLGEDE

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Kırklareli'denki sel bölgesinde incelemede bulundu.

Karaloğlu burada bir açıklama yaptı. Karaloğlu yaptığı açıklamada bölgede son 500 yılın en yüksek yağışının olduğunu dile getirdi. Karaloğlu; “İğneada’da Sisli Vadi bölgesindeyiz. Dün sabah 07:00 itibariyle bölgede kuvvetli bir sağanak yağışla bir sel meydana geldi. Arama kurtarma faaliyetlerimiz devam ediyor. DSİ’nin verilerine göre son 500 yılda 24 saatte böyle bir yağış meydana gelmiş. Son 24 saatte bölgede metrekareye 196 kilogram yağış düşmüştür. Burada bungalov evler var. Dün olay olduğunda bizim bölgeden kurtarmamız gereken, muhattap olduğumuz insan sayısı 12’ydi. Bunların 6 tanesini sağ olarak kurtardık. Allah’a hamd olsun.

 

Bu kurtulan 6 sağ vatandaşımızın hastanede tedavileri devam ediyor. Bunlardan 2 tanesi Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1 tanesi Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi devam ediyor. Maalesef 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. 2’sine biliyorsunuz dün ulaşmıştık. Dün arkadaşlarımızın arama kurtarma faaliyetlerinde ulaşmış olduğu 1 vatandaşımız da hayatını kaybetti. Rabbimden hepsine Allah’tan rahmet, milletimize, ailesine baş sağlığı diliyorum. Maalesef 3 vatandaşımız şu anda kayıp durumda onlara da hızlı bir şekilde ulaşabilmek için tüm ekiplerimizle sahadayız.

Çalışıyoruz. Şu anda sahada 590 personelle arama kurtarma faaliyetlerimiz devam ediyor ve 165 araçla bu arkadaşlarımıza destek veriyoruz. Şimdi arkadaşlar bölgede çok su vardı. Yoğun bir su vardı, şimdi su çekildi. Bölgede geniş bir vadi ile karşı karşıyayız. Arama kurtarma yapan kişi sayısını artırmak üzere Milli Savunma Bakanlığımızdan ilave destek istedik. Şu anda yolda intikal etmek üzereler. 370 askeri personel olmak üzere, çoğunluğu komando olmak üzere bölgede arama kurtarma faaliyetlerine yardımcı olacaklar. Sahil Güvenlik Bölge Komutalığı’ndan da helikopterle arama yapmak için destek istemiştik fakat hava şartları nedeniyle arama yapmamıza pek elverişli değildi” dedi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kırlareli'ndeki selde, İstanbul Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'nde görevli anestezi asistanı doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar'ın yaşamını kaybettiğini bildirdi.

Bakan Koca, Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde yaşanan sele ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Koca, "Kırklareli'ndeki sel olayına ilişkin yoğun bir çabayla sürdürdüğümüz arama kurtarma çalışmalarında canımızı yakan kayıplarımız var. Maalesef, İstanbul Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'nde görevli anestezi asistanı doktor arkadaşımız Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar'ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Her kayıp çok üzücü. Şifa dağıtan elin kaybı da öyle oldu." ifadesini kullandı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin