Kırışıklıklarınızın üzerine bir damla sürün. İzleri ve lekeleri yok ediyor, gözenekleri küçültüyor, cilt tonunu eşitliyor

Güneşe, kirleticilere ve serbest radikallere maruz kalmak yüzünüzde erken çiğiler ve kırışıklıklar oluşmasına neden olabilir. Piyasada yer alan birçok yaşlanma karşıtı ürün, uzun vadede aslında etkili bir sonuç elde etmenize yardımcı olmuyor. Ancak evinizde doğal yollarla kırışıklıklardan kurtulmak mümkün. Hatta sadece kırışıklıklar değil, gözenekleri de küçültüyor ve cilt tonunu dengeliyor.

Google Haberlere Abone ol
Kırışıklıklarınızın üzerine bir damla sürün. İzleri ve lekeleri yok ediyor, gözenekleri küçültüyor, cilt tonunu eşitliyor

Cildinizin doğal yağ üretim kapasitesi, yaş veya diğer faktörler nedeniyle yüzünüzü susuz bırakarak azalabilir. Bu, azaltılmış kolajen üretimi ile birlikte yüzünüzdeki görünür çizgi ve kırışıklıklarda bir artışa yol açar.

Doğal bitkilerin özlerinden elde edilen doğal yağlar, hem kadınların hem de erkeklerin cildinde birçok sorunla mücadele edilmesini kolaylaştırır. Doğal uçucu yağların gücüyle cildinizde harikalar yaratabilirsiniz.

  • Kırışıklıkları azaltın
  • Cilt tonunu eşitleyin
  • Cildinizi aydınlatın
  • Gözenekleri küçültün
  • Sivilcelerden kurtulun
  • Cilt lekelerini yok edin

Kırışıklıklarınızın üzerine bir damla sürün. İzleri ve lekeleri yok ediyor, gözenekleri küçültüyor, cilt tonunu eşitliyor

UÇUCU YAĞLAR YÜZ KIRIŞIKLIKLARINI GERÇEKTEN AZALTIR MI?

Uçucu yağların cildinizde harikalar yaratan çok sayıda faydası vardır.  Yüz cildinizi tonlamak ve yumuşatmak bunlardan biridir. Ayrıca sanılanın aksine yağlı veya akneye meyilli bir cildiniz olsa bile esansiyel yağları kullanabilirsiniz.

Uçucu yağlar cildinizdeki nemi hapseder. Ayrıca bu doğal yağlarla masaj yapmak kolajen üretimini artırır, böylece ince çizgileri azaltır ve cildinizi sıkılaştırır. Ek olarak, uçucu yağlar, cildin yaşlanmasına en büyük katkıda bulunan serbest radikallerle savaşan antioksidanlar açısından zengindir.

YÜZ KIRIŞIKLIKLARI İÇİN HANGİ UÇUCU YAĞLAR EN İYİSİDİR?

Doğal yağlar taşıyıcı ve uçucu yağlar olarak iki gruptur. Her ikisi de doğru kullanıldığında cildinizde harikalar yaratır.

Doğal yağlar cildinizi besler ve güçlendirir. Cilt için daha çok taşıyıcı yağlar tercih edilse de yaşlanma karşıtı etkiye sahip uçucu yağlar da vardır. Uçucu yağlar cildinizi nemlendirir, besler ve cilt bariyerini güçlendirir. Burada 3 temel nokta atlanmamalıdır.

Kırışıklıklarınızın üzerine bir damla sürün. İzleri ve lekeleri yok ediyor, gözenekleri küçültüyor, cilt tonunu eşitliyor - Resim : 2

  • Doğal yağların kalitesi ve üretim şekli etkisiyle doğru orantılıdır. İdeal şekilde üretilmiş gerçek yağları kullanın.
  • Uçucu yağlar bire bir oranında bir taşıyıcı yağ (zeytinyağı, hindistan cevizi yağı vb) karıştırılarak kullanılmalıdır.
  • Acele etmeyin, etkilerini görmek için cildinize zaman verin.

Burada, yüzünüzdeki yaşlanma belirtileriyle savaşmaya yardımcı olabilecek 10 esansiyel yağı listeledik. İşte yaşlanma karşıtı en iyi doğal uçucu yağlar:

  • Lavanta yağı
  • Narenciye yağı
  • Sandal ağacı yağı
  • Sardunya yağı
  • Ylang ylang
  • Helichrysum
  • Mür yağı
  • Portakal çiçeği
  • Gül yağı
  • Adaçayı yağı

Kırışıklıklarınızın üzerine bir damla sürün. İzleri ve lekeleri yok ediyor, gözenekleri küçültüyor, cilt tonunu eşitliyor - Resim : 3

LAVANTA YAĞI

Lavanta esansiyel yağı, çok eski zamanlardan beri tıbbi ve kozmetik amaçlarla kullanılmaktadır. Rahatlatıcı bir koku ile bu uçucu yağ, antioksidanlar ve antimikrobiyal özellikler açısından zengindir.

Lavanta yağı iltihabı azaltır ve cildi rahatlatır. Ayrıca cildinizde oksidatif hasara neden olan ve cildin yaşlanmasına neden olan serbest radikallerle savaşır.

NARENCİYE YAĞI

Bu, ciltle ilgili bozuklukları tedavi etmek için uzun süredir alternatif ilaçlarda kullanılan başka bir esansiyel yağdır. Narenciye esansiyel yağı sadece antioksidanlar açısından zengin değildir, aynı zamanda yüksek C vitamini içeriğine sahiptir.

Bu özellikler narenciye yağını oksidatif hasara karşı güçlü bir ajan yapar. Narenciye yağı, güneşe maruz kalma nedeniyle cilt hasarıyla mücadelede de etkilidir. Narenciye yağının düzenli kullanımı, ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü gözle görülür şekilde iyileştirebilir. Ancak narenciye yağı uygulamasından sonra birkaç saat yüzünüzü güneşe maruz bırakmamaya özen gösterin. Bu nedenle narenciye yağını akşamları veya yatmadan hemen önce kullanmak en iyisidir.

Kırışıklıklarınızın üzerine bir damla sürün. İzleri ve lekeleri yok ediyor, gözenekleri küçültüyor, cilt tonunu eşitliyor - Resim : 4

SANDAL AĞACI YAĞI

Sandal ağacı yağı, anti-inflamatuar ve anti-mikrobiyal özellikleri nedeniyle cilt için güçlü bir terapötik ajandır.  Sadece iltihaplanma ve oksidatif hasarla savaşmakla kalmaz, aynı zamanda cildin hücre döngüsünü de arttırır.

Cilt yüzeyindeki artan yeni hücreler, yüzünüzdeki ince çizgileri ve kırışıklıkları düzeltmeye yardımcı olur. Sandal ağacı ayrıca cildin nemini artırarak daha dolgun görünmesini sağlar.

SARDUNYA YAĞI

Sardunya esansiyel yağı sadece güçlü bir antioksidan değildir, aynı zamanda önemli güneş koruyucu özelliklere de sahiptir. Bilimsel çalışmalar, cildin fotohasarlara karşı korunması için güneş koruyucu formülasyonlarda sardunya yağının kullanılmasını önermiştir.

Sardunya yağı ayrıca antiseptik özelliklere sahiptir ve ciltte nemin korunmasına yardımcı olabilir. Ayrıca yüz cildinizdeki yağ dengesini etkili bir şekilde korur.

Kırışıklıklarınızın üzerine bir damla sürün. İzleri ve lekeleri yok ediyor, gözenekleri küçültüyor, cilt tonunu eşitliyor - Resim : 5

YLANG YLANG

Ylang ylang yağı, anti-inflamatuar, antimikrobiyal ve anti-melanogenez özellikleri nedeniyle cilt bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Melanogenez, derideki doğal pigment olan ve cilde belirgin bir görünüm veren melanin üretimidir.

Bu uçucu yağın düzenli kullanımı yalnızca oksidatif hasarla savaşmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda cildin yenilenmesini de destekler. Ylang ylang, cildinizdeki proteinleri ve lipidleri yenilemede özellikle yararlıdır, böylece onu genç ve esnek tutar.

MÜR YAĞI

Mür ağacının reçinesinden elde edilen uçucu yağ, yaraları iyileştirir, güneş hasarını önler ve ayrıca kuru, hasarlı cildi iyileştirebilir. Mür yağı ayrıca cildi tonlandırır, bu da çizgileri ve kırışıklıkları gözle görülür şekilde azaltır.

Çalışmalar ayrıca, mür yağının buhur yağıyla birlikte kullanıldığında cildinizin kan akışını ve emme kapasitesini artırabileceğini göstermiştir.  Bu da cilt yüzeyindeki hidrasyonu ve nemin tutulmasını artırarak kırışıklıkları azaltabilir.

Kırışıklıklarınızın üzerine bir damla sürün. İzleri ve lekeleri yok ediyor, gözenekleri küçültüyor, cilt tonunu eşitliyor - Resim : 6

HELİCHRYSUM

Bu akdeniz bitkisinden elde edilen uçucu yağ, mükemmel bir antioksidan, antimikrobiyal ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve bu da onu en sevilen yaşlanma karşıtı ürün haline getirir. Araştırmalar, helichrysum esansiyel yağının anti-kollajenaz ve anti-elastaz özelliklerine sahip olduğunu göstermiştir.

Kollajen ve elastin, cildinize destek ve esneklik sağlayan proteinlerdir. Helichrysum yağı ile kolajenaz ve elastazın inhibisyonu, cildinizde artan kolajen ve elastini destekler. Bu da ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi erken yaşlanma belirtilerini önler.

PORTAKAL ÇİÇEĞİ YAĞI

Bu uçucu yağ, acı portakal ağacının kokulu çiçeklerinden elde edilir. Çalışmalar, bu yağın antimikrobiyal ve antioksidan özelliklere sahip olduğunu göstermiştir. Neroli yağının düzenli kullanımı donuk cildi canlandırır, cildinizi tonlandırır ve akneyi önler.

Neroli yağını hassas bir cildiniz olsa bile kullanabilirsiniz. Neroli yağı cildinizi sıkılaştırır, böylece çizgileri ve kırışıklıkları azaltır.

Kırışıklıklarınızın üzerine bir damla sürün. İzleri ve lekeleri yok ediyor, gözenekleri küçültüyor, cilt tonunu eşitliyor - Resim : 7

GÜL YAĞI

Bu güzel çiçeğin yağı sadece hoş ve rahatlatıcı bir aromaya sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda cilt bakımında da birçok fayda sağlar. Gül yağı, cildinizi nemli ve esnek yapan üstün bir nemlendirici ajandır.

Gül yağı ayrıca iltihabı azaltmaya ve bakteriyel enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur. Ayrıca, cildinizdeki nemi kilitlemeye yardımcı olan cilt bariyeri işlevini de geliştirir. Tüm bu özellikler, söz konusu cilt bakımı olduğunda gül yağını en iyi arkadaşınız yapar.

ADAÇAYI YAĞI

Bu tatlı kokulu uçucu yağ, yaprak dökmeyen adaçayı çalısından elde edilir. Hem kuru hem de yağlı ciltler için faydalıdır. Bu uçucu yağ, ciltte bulunan proteinlerin zarar görmesini önleyen, dolayısıyla çizgileri ve kırışıklıkları azaltan antioksidanlar açısından zengindir.

Adaçayı yağının da antimikrobiyal özelliklere sahip olduğu gösterilmiştir.  Böylece bu, yara iyileşmesinde ve akne eğilimli cildin tedavisinde etkilidir.

Kırışıklıklarınızın üzerine bir damla sürün. İzleri ve lekeleri yok ediyor, gözenekleri küçültüyor, cilt tonunu eşitliyor - Resim : 8

CİLT TİPİNE GÖRE EN UYGUN UÇUCU YAĞLAR

Kuru ve yaşlanan cilt: Sandal ağacı, ylang ylang, mür yağı, adaçayı yağı, sığla yağı

Yağlı veya akne eğilimli cilt: Narenciye yağları, fesleğen yağı, çay ağacı yağı

Hassas cilt (Tüm ciltler için uygun): Sardunya, lavanta, helichrysum, neroli

UÇUCU YAĞLAR NASIL KULLANILIR?

Uygunluk

Bu cilt bakım rutinindeki en önemli adım, cilt tipinize ve ihtiyaçlarınıza en uygun esansiyel yağı seçmektir. Hangi esansiyel yağı ne miktarda kullanacağınızdan emin değilseniz bir uzmana danışabilirsiniz.

Taşıyıcılar

Uçucu yağlar konsantre özlerdir ve genellikle çok güçlüdür. Uçucu yağların çoğunu cildinize doğrudan uygulayamazsınız çünkü tahrişe ve hatta kızarıklıklara neden olabilir. Yüzünüze uygulamadan önce seçtiğiniz uçucu yağı seyreltmek için hindistancevizi yağı gibi uygun bir taşıyıcı yağ seçmeniz gerekir. Hassas bir cilde sahipseniz, normal cilde sahip olanlardan biraz daha fazla miktarda taşıyıcı yağ kullanmanız gerekir.

YAMA TESTİ

Doğal kaynaklardan elde edilen uçucu yağlar genellikle cildinizde herhangi bir olumsuz etkiye neden olmaz. Bununla birlikte, bazı insanlar belirli uçucu yağlara karşı alerji geliştirebilir. İlk kez kullanmadan önce her zaman uçucu yağ ve taşıyıcı yağ kombinasyonunun bir yama testi yapmalısınız.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin