Kırgızistanlı gazetecilerden AA'ya ziyaret

Kıgızistan'dan gelen gazeteciler Anadolu Ajansı yetkilileri ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kırgızistanlı gazetecilerden AA'ya ziyaret

Kırgızistanlı bazı medya kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyet, Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaret etti.



Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün davetlisi olarak Türkiye'de bulunan heyet, ziyarette, AA'nın dünyadaki haber ağını genişletmesine ilişkin çalışmalar ve 2020 vizyonu hakkında bilgi aldı. AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi, heyet üyelerinin sorularını yanıtlayarak AA'nın 2020 hedeflerine ulaşmak için attığı adımlarda gözetilen temel esasları açıkladı. 



AA'nın 2020 vizyonu hakkında sunum yapan Ekşi, kurumun 2020'ye kadar haber dili sayısını 11'e çıkarmayı hedeflediğini belirterek söz konusu tarihe kadar dünyanın ilk beş haber ajansı içinde yer alarak, küresel bir oyuncu haline gelmeyi amaçladıklarını vurguladı. Ekşi, AA'nın sonbahar döneminde Arnavutça yayına başlayacağını söyledi.



Ekşi, Rusça yayın yapıldığını ve Kırgızistan'dan günlük ortalama 5 haber üretildiğini ifade ederek performansı artıracaklarını dile getirdi. Ekşi, dünyadaki ajanslarla haber paylaşımı konusunda işbirliğine önem verdiklerini de belirterek, AA'nın dünyada yaklaşık 60 ayrı ajansla işbirliği içerisinde olduğunu ifade etti.



Haber Akademisi projesine de değinen Ekşi, farklı uyruklara mensup olanlara da eğitim verildiğini ve başarılı olanları Türkiye ve diğer ülkelerde görevlendirdiklerini anlattı. 



Kırgız gazeteciler ise AA haberlerine abone olmak istediklerini dile getirdi.



AA'yı ziyaret eden Kırgızistanlı gazeteciler, daha sonra servisleri gezerek kurumun işleyişi hakkında bilgi aldı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin