Kiralık konutların fiyatları nasıl düşer sırrını açıkladı! O kural kalksın fiyatlar durulacak dedi.

Kiralık konut fiyatları ne siyasetin ne de halkın gündeminden düşmüyor. Ev fiyatı cep yakıyor. Emlakçı Salim Taşçı, kiralık konut fiyatlarının durdurulmasının formülünü, “Yüzde 25 zam sınırı kaldırılsın, 12 aylık TÜFE ortalamasını getirsin deniz durulur” diye açıkladı. Taşçı, konut sahiplerinin evlerine yüksek fiyatlar biçerek kiracıya baskı yapmasıyla ilgili ise, “İnsanın vicdanı kanunu olmalı” ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Kiralık konutların fiyatları nasıl düşer sırrını açıkladı! O kural kalksın fiyatlar durulacak dedi.

Türkiye’de özellikle son 6 ayda kiralık gayrimenkul fiyatlarında durdurulmaz bir artış yaşanıyor. Buna karşın, hükümet ise kiralardaki fahiş yükselişi önlemek amacıyla bazı düzenlemeler ve tedbirler almaya devam ediyor. Sektör temsilcilerinden Salim Taşçı, arz talep uyuşmazlığının önemli etkisi olduğunun altını çizdi.

"YÜZDE 25 SINIR KALKARSA FİYATLAR DURULUR"

t24'ün haberine göre, Taşçı, yüzde 25 zam sınırı hakkında, “Türkiye’de özellikle 20 şehirde kiralar konusunda bir kargaşa yaşanıyor. Bunu sebebi daha önceleri Tüketici Fiyat Endeksine (TÜFE) uyuluyordu. Şu an yüzde 25 uygulaması uygulanıyor. Bu uygulamaya kadar hiçbir kiracıdan ev sahibinden sızlanma duymadım. Herkes 12 aylık TÜFE ortalamasına razıydı. Yüzde 25 sınırını kaldırırsın, 12 aylık TÜFE ortalamasını getirirsin, deniz durulur” değerlendirmesini yaptı.

"ANKARA'DA GENEL KİRA BEDELİ 12 BİN 500 LİRA"

ATEM Başkanı Hakan Akçam ise mal sahiplerinin konutlarını kiraya verirken vicdanlı fiyatlar sunması gerektiğini söylerken, “Mal sahibi vicdanlı davranmalı. ‘Ev sahiplerinin konutları iki bin lirada kalsın’ demiyoruz ama evlerinin de 15 bin liralık 20 bin liralık konut olmadığını da bilmesi lazım. İki bin liralık konuta 20 bin lira istemek ‘mantıklı’ değil.  Biz, Ankara’nın Çankaya ilçesinde bir grafik hazırladık. Çankaya’da kiralık ortalamasının 13 binle 73 bin arasında olduğunu tespit ettik. Ankara genelindeki kira bedeli ortalamasını da 12 bin 500 olarak belirledik” dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin