Kiralık evlerin metrekare fiyatında büyük artış. Kira fiyatlarına düzenleme geliyor

Kiralık evlerin metrekare fiyatında büyük artış yaşandı. Vatandaşlar kiralık konut sorunu yaşadı. Kiralık ev bulmak da zorluk çeken kiracıların ev bulma süresi de uzadı. Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) 'Kiralık Konut Piyasası Görünümü: Mayıs 2022' notunu yayımladı. Bakan Kurum, kira fiyatlarıyla ilgili "Kira artışlarıyla ilgili 10-15 gün içinde bir düzenleme Meclis'e gelebilir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kiralık evlerin metrekare fiyatında büyük artış. Kira fiyatlarına düzenleme geliyor

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin (BETAM) verilerinde yer alan dikkat çeken detaylar şöyle sıralandı:

Türkiye genelinde Nisan ayında yıllık ortalama kiralık konut metrekare fiyatındaki artış oranı yüzde 182,7 olarak kaydedildi, ortalama kiralık konut metrekare fiyatı 48,5 TL'ye yükseldi.

Büyükşehirler bazında yıllık kira artış oranı sıralamasına da yer veren notta, İstanbul'da yüzde 140, Ankara'da yüzde 133,9, İzmir'de ise yüzde 110,8 artış kaydedildi.

Kiralık konut arzını ölçen kiralık ilan sayısının ülke genelinde, İstanbul'da ve Ankara'da düştüğü, İzmir'de ise yükseldiği belirtildi.

Nisan ayında Antalya'da ortalama kira dört kattan fazla arttı. Bu artışın Türkiye ortalama kira artışını güçlü bir şekilde yukarı çektiği görüldü.

Kiralanan konut sayısının kiralık ilan sayısına oranı ise üç büyük ilde düştü.

BAKAN KURUM: MECLİS’E DÜZENLEME GELECEK

Bir televizyon programına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira artışlarıyla ilgili 10-15 gün içinde Meclis’e bir düzenleme geleceğini açıkladı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin