Kiracıların dikkatine! Kira artışına yüzde 25 zam sınırlaması geldi. İnsanlar çözümü kısa dönemli ev kiralamada buldu.

Ev kiralama platformlarına ilan verme ve rezervasyonları takip etme işlerini tek platformda toplayan yerli girişim Devende'nin kurucusu ve CEO'su Oğuzhan Duman, hükümetin aldığı yüzde 25 kira zammı kararının sonucunda ev sahiplerinin evlerini kısa süreli kiralamaya başladıklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Kiracıların dikkatine! Kira artışına yüzde 25 zam sınırlaması geldi. İnsanlar çözümü kısa dönemli ev kiralamada buldu.

Duman, "Turizm sezonu hızla sürerken, kısa dönemli ev kiralama pazarı da canlılığını koruyor. Üstelik kira artışına gelen zam sınırlaması, yalnız turizm bölgelerindeki değil, şehir merkezlerindeki evlerin sahiplerinin de kısa dönemli kiracı arayışını artırıyor. Evini dönemsel olarak kiralayarak gelir elde etmek isteyenler, süreci pratik bir şekilde yönetebilecekleri teknolojik çözümlerin arayışına giriyor. Kira artışına yüzde 25 zam sınırlaması da kısa dönemli ev kiralama pazarını büyütüyor" dedi.

Ev sahiplerinin karşılaştığı pek çok sorunu ortadan kaldırdıklarını belirten Duman, konuya dair şu açıklamayı yaptı:

“Ev sahiplerinin en büyük sorunlarından biri çifte rezervasyon. Çünkü ev sahipleri, birden fazla platforma ilan verdiklerinde rezervasyon takvimlerini senkronize etmekte zorlanabiliyor. Bu da hem müşteri memnuniyetini olumsuz etkileyebiliyor hem de gelirleri düşürebiliyor. Biz de Türkiye'deki ilk ortak takvim yönetim sistemini kurarak ev sahiplerinin tek bir site üstünden yüzlerce farklı siteden ilan çıkmasını sağlıyoruz. Böylece çifte rezervasyon sorununun önüne geçiyoruz”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin