Kiracılara 1500 TL destek müjdesi. 2023 e-Devlet kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? İhtiyaç sahibi ailelere kira yardımı

İhtiyaç sahibi ailelere kira yardımı yapılması kararı alınmış ve bu uygulama da Kasım 2022 yılında başlamıştı. Peki devletten 1500 lira kira yardımını kimler alacak? 2023 kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
Kiracılara 1500 TL destek müjdesi. 2023 e-Devlet kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? İhtiyaç sahibi ailelere kira yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kirasını ödemekte güçlük çekenlere kira desteği sağlanacağını duyurmuştu. 5543 sayılı İskan Kanunu Kapsamında hak sahibi ailelere 1.500 TL kira yardımı yapılıyor.

Kasım 2022’de başlayan ödemeler ile ilgili gelişmeler yeni yılda da takip ediliyor. Peki, 2023 e-Devlet kira yardımı başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?

İllere göre kira yardımı farklılık gösterebiliyor. Başvurular ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve e-Devlet kapısı üzerinden yapılıyor.

İşte, “Devletten 1.500 TL kira yardımı nasıl alınır? “sorusunun cevabı…

İhtiyaç sahibi ailelere kira yardımı ödemeleri Kasım 2022 tarihinde başlamıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ‘Türkiye Aile Destek Paketi’ içerisine ‘kira yardımı’nı da eklemiş ve bu yardımları 1500 TL’ye çıkarttıklarını duyurmuştu. Bilindiği gibi bu kira desteği 12 ay boyunca ihtiyaç sahibi ailelere karşılıksız olarak veriliyor.

Peki, 2023 e-Devlet kira yardımı başvuru nasıl yapılır, şartlar neler? Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yapıldığı gibi (SYDV), e-Devlet’ten de yapılabiliyor. Başvurunun ardından vatandaşlar, başvuruyu takip eden ilk 15 gün içinde kira yardımlarını banka hesapları ya da PTT şubelerinden alabiliyor. Peki, devletten 1.500 TL kira yardımı nasıl alınır? İşte, başvuru şartları ve adım adım işlemler…

 

DEVLETTEN 1.500 TL KİRA YARDIMI NASIL ALINIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz aylarda içerisinde elektrik, doğalgaz ve çocuk yardımının olduğu 'Türkiye Aile Destek Paketi’nin içine ‘kira yardımı’nı da ekledi. Kasım 2022’de başlayan 1.500 TL kira desteği ödemeleri 2023 yılında da en çok aratılan konulardan biri oldu. Devletten 1.500 TL kira yardımı alabilmek için belirli şartları yerine getirebilmek gerekiyor.

Kiracılara 1500 TL destek müjdesi. 2023 e-Devlet kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? İhtiyaç sahibi ailelere kira yardımı - Resim : 2

2023 E-DEVLET KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Şartları sağlayan vatandaşlar kira yardımı için e-Devlet kapısından ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuru yapmaları gerekiyor. Başvurunun ardından ise ödemeler başvurudan sonraki 15 gün içinde kişinin banka hesabına yatıyor. Ödemeler PTT şubelerinden de alınabiliyor. 12 ay boyunca verilen kira desteği tutarı ilden ile farklılık gösteriyor. 2022 yılında 450-650 TL olan kira ödemeleri 2023 yılında 1.500 TL’ye yükseltildi.

e-Devlet kira yardımı başvurusu için şu adımları izleyin:

TC. kimlik numaranız ve şifrenizle e-Devlet’e giriş yapın

Arama kısmından "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümüne gidin

"Uygulamaya Git" sekmesine tıklayın

“Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz” uyarısı açılıyor.

Sizden istenilen gerekli bilgileri girip başvurunuzu tamamlayın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin