Kimyasal gaz sızıntısı felaketi... Antalya'da fabrikada facia: Çok sayıda ölü ve yaralı

Antalya’nın Döşemealtı ilçesindeki bir tarımsal gübre üretimi yapan fabrikada kimyasal gaz sızıntısı meydana geldi. Olayda 2 işçi hayatını kaybederken, 3'ü ağır 13 işçi de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Kimyasal gaz sızıntısı felaketi... Antalya'da fabrikada facia: Çok sayıda ölü ve yaralı

Antalya Organize Sanayi Bölgesi 3'üncü kısımda bulunan kimyasal gübre üretim fabrikasında yaşanan gaz sızıntısı nedeniyle 2 işçi yaşamını yitirdi, 3'ü ağır 13 işçi de zehirlendi.

Olay, saat 16.30'da Döşemealtı ilçesi Organize Sanayi Bölgesi 3'üncü kısımda bulunan kimyasal gübre üretim fabrikasında meydana geldi. Fabrikada gaz sızıntısından etkilenen işçilerin fenalaşması sonucu durum 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi. Çok sayıda jandarma, itfaiye, sağlık, AFAD ve UMKE ekibinin sevk edildiği fabrikanın çevresinde güvenlik önlemi alındı. Gündüz vardiyasında çalışan ve gazdan az da olsa etkilenen işçiler ise fabrikadan çıktı.

Kimyasal gaz sızıntısı felaketi... Antalya'da fabrikada facia: Çok sayıda ölü ve yaralı

Yoğun gaza maruz kalan Ferhat Ertuğrul (36) ve Emrah Yiğit (44) kaçmak için çıktıkları fabrika bahçesinde fenalaşarak yığıldı. Sağlık görevlilerinin müdahalede bulunduğu 2 işçi de kurtarılamadı. Yoğun gaza maruz kalan 3 işçi tedavi için hastaneye sevk edilirken, 10 işçi ise ayakta tedavi edildi.

Kimyasal gaz sızıntısı felaketi... Antalya'da fabrikada facia: Çok sayıda ölü ve yaralı - Resim : 2

İŞÇİLERE GAZDAN ARINDIRMA İŞLEMİ

Antalya Organize Sanayi Bölgesi 3'üncü kısımda bulunan kimyasal gübre üretim fabrikasında yaşanan gaz sızıntısından etkilenen ve ayakta tedavi edilen işçiler, güvenli bir alana alındı. İşçilere burada, Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer (KBRN) ekipleri tarafından gazdan arındırma işlemi yapıldı. Arındırılan işçiler, ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Yaşamını yitiren Emrah Yiğit'in yakını bir kadın ise olay yerine geldi. Jandarma ekiplerinin olay yerine gitmesine izin vermediği kadın "Emrah ben sana çık demiştim" diyerek gözyaşı döktü. Kadın olay yerinden uzaklaştırılırken, ekiplerin fabrikadaki incelemesi devam ediyor.

Kimyasal gaz sızıntısı felaketi... Antalya'da fabrikada facia: Çok sayıda ölü ve yaralı - Resim : 3

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Antalya Organize Sanayi Bölgesi 3'üncü kısımda bulunan kimyasal gübre üretim fabrikasında yaşanan gaz sızıntısı nedeniyle meydana gelen olayla ilgili Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD), yapılan yazılı açıklamada, "Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kimyasal madde kaynaklı olduğu değerlendirilen bir KBRN olayı gerçekleşmiştir. SAKOM'dan alınan bilgilere göre; olayda 2 kişi hayatını kaybetmiştir. 9 kişi hastaneye sevk edilmiştir. Antalya AFAD İl Müdürlüğü'nden bir KBRN ekibi ile 6 ambulans ve 2 UMKE timi görevlendirilmiş olup AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından bölgede dekontaminasyon işlemi yapılmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin