Kimsenin istemediği ödüller sahiplerini buldu

'Altın Bamya' ödüllerini kazananlar açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Kimsenin istemediği ödüller sahiplerini buldu

13. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali kapsamında, 'sinemadaki erkek egemen bakşışa ve cinsiyetçiliğe' tepki olarak dağıtılan 7. Altın Bamya Ödülleri'nin sahiplerini belli oldu.



Altın Bamya Jürisi oylaması sonucunda Türkiye Sinemasının 100. yılında 100 Yılın Bamyası Ödülleri dün akşam düzenlenen ödül töreninde açıklandı. 



13. Filmmor Kadın Filmleri Festivali'nin İstanbul kapanışını ve 7. Altın Bamya Ödül Töreni'nin açılış konuşmasını yapan Ülkü Songül "Altın Bamya Ödülleri Türkiye sinemasındaki erkek egemen bakışa, kadınlara dair alanların daraltılmasına, kısaca Türkiye sinemasındaki cinsiyetçiliğe bir tepki, karşı duruş, eleştiri olarak çıktı ve yedinci yılına geldi. Yedi yıldır her töreni 'tekrar karşılaşmamak üzere' bitiyoruz. Gelecek yıl ödül verecek aday bulamama dileğimizi her yıl yürekten tekrarlasak da maalesef yedinci kez yine buradayız, 100 yılın bamyası ödüllerini dağıtıyoruz" dedi. Ülkü Songül'ün konuşmasının ardından Altın Bamya Akademisi'nden Hülya Uğur Tanrıöver sahneye çıktı ve 7. Altın Bamya / 100 yılın Bamyası Ödüllerini açıkladı.



7. Altın Bamya / 100 Yılın Bamyası 



Jüri Özel Ödülleri:



103,5 / Yüz Üç Buçuk Bamya Kolpaçino Serisi'ne verildi.



100 Bamya Turşusu Ödülü'nün sahibi "Türkiye'de bir dönem bu filmleri izleyen erkek kuşaklarının cinsel ve cinsiyete dair hal ve tavırlarına esin veren, onların birlikte oldukları kadınlara sadece arzu nesnesi değil iradelerine saygı duyulan bireyler olarak yaklaşmalarını ve bütün kadınları eşit olarak görmelerini sağlayan eğitsel etkisinin yanı sıra mizah anlayışlarını da geliştirmedeki yararı" nedeniyle tüm Seks Filmleri oldu.



Eşek Arısı – Cinsiyetçi Dil Ödülü'nü 'Yusuf Yusuf' filmi almaya hak kazandı.



100 Yılın Bamyaları Ödülleri:



100 Yılın Bamyası - Erkek Karakter



Adaylar: Recep İvedik, Tarkan, Tecavüzcü Coşkun.



100 Yılın Bamyası Erkek Karakter Ödülü Recep İvedik'in oldu.



100 Yılın Bamyası - Kadın Karakter: 



Adaylar: Kezban, Afrodit, Mum Kokulu Kadınlar'daki tüm kadın karakterler 



100 Yılın Bamyası Kadın Karakter Ödülü 'Kezban' karakterine verildi.



100 Yılın Bamyası - Senaryo: 



Adaylar: Sözde Kızlar, Acı Hayat, Ah Müjgan Ah



100 Yılın Bamyası "Senaryo Ödülü de Toplum yapısının temeli olan namus kavramını yücelttiği, her kadının namusunu korumak için evinde oturması gerektiğini, çalışmak zorunda kalsa dahi eğlenmeyi, hele hele içki içip dans etmeyi  aklından bile geçirmemesini, erkeklerle evlenmeden ilişki kurarak, özde kız olma özelliğini yitirmemesini her bir planıyla savunduğu için" 'Sözde Kızlar' filmi senaryosuna verildi.



100 Yılın Bamyası - Film



Adaylar: Canlı Hedef, Kilink Serisi, Ölünceye Kadar



100 Yılın Bamyası "Film Ödülü geleneksel psikopat erkek kahramanın adalet arayışını Freudyen alt metniyle zenginleştirerek, kadın vajinasına yılan sokma buluşuyla cinsel taciz ve işkence kavramlarına sinema tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir çeşitleme kazandırdığı için" 'Canlı Hedef' filmine verildi. 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin