Kimse fark etmedi... Instagram'da sessiz sedasız değişiklik yapıldı

Dünyanın en popüler uygulaması olan Instagram'da sessiz sedasız bir değişiklik yapıldı. Instagram kullanıcıları IGTV'nin sessiz sedasız kaldırıldığını fark etmedi. İşte Instagram'da IGTV ile ilgili yapılan son değişiklik...

Google Haberlere Abone ol
Kimse fark etmedi... Instagram'da sessiz sedasız değişiklik yapıldı

Bu konuda Twitetr üzerinden bir paylaşım yapan Ahmet Balat adlı kişi, uygulamanın sessiz sedasız kaldırıldığını açıkladı.

İşte o tweetler

Instagram kullanıcıları IGTV'nin sessiz sedasız kaldırıldığını fark etti mi? Neler olduğuna dair bir özet geçeyim.

IGTV Haziran 2018'de duyurulduğunda video içerik üreticileri için bir dönüm noktası olacağı söylenmişti. Hatta bazı önemli isimler IGTV'nin YouTube'a rakip olacağını bile yazmıştı. Ancak IGTV'nin ömrü sadece 3 yıl sürdü. IGTV rağbet görmediği için kaldırıldı.

Kimse fark etmedi... Instagram'da sessiz sedasız değişiklik yapıldı

Aslında IGTV'nin fişini çeken Reels oldu diyebilirim. Çünkü IGTV, Instagram içinde Reels'a oranla daha sıkıcı ve tekdüze kaldı. Yan ekran formatı, Instagram'ın dikey formatıyla uyuşmadı. Oysa Reels dikey formatla uyumlu, eğlenceli, sıra dışı, farklı ve daha hızlıydı.

Yani, "tutmaz" denilen Reels patlama yaptıktan sonra IGTV popülerliğini yitirdi. Instagram, IGTV'den sonra yola Instagram TV ile devam edeceğini duyurdu. Instagram TV ile birlikte de çok fazla özellik gelmiş oldu.

Instagram TV ile yeni kırpma ve filtre özellikleri geldi. Ayrıca IGTV'de konum ve kişi etiketlenemezken Instagram TV'de etiketlenebiliyor. Video ön izleme süresi 60 saniyeye çıktı ve akışta 60 dakikaya kadar videolar görüntülenebiliyor. Yani Instagram TV daha esnek ve uyumlu.

Kimse fark etmedi... Instagram'da sessiz sedasız değişiklik yapıldı - Resim : 2

Instagram, Instagram TV'de içerik üreten içerik üreticilerine kazanç sağlayacağını duyurdu. 2022'de oluşturulacak bir sistemle video içerik üretenler bu sistemden düzenli gelir elde edebilecek. Ancak sistemin detayları henüz açıklanmadı.

IGTV'de başarısız olan Instagram, Instagram TV ile video içerik üreticilerini Instagram'a çekmeye çalışacak. Reels'la zirveye ulaşan video içerik çılgınlığı 2022'de Instagram TV sistemi ile hız kazanacaktır. 2022 video içerik yılı olacak.

 

Instagram'da kendi işini ve hizmetlerini pazarlamak isteyenler video içerik üretmeye ağırlık vermeli. Özellikle Reels ile başlayan bu alışkanlık uzun yıllar devam edecek gibi duruyor. Gün gelecek. Herkesin bir mini stüdyoya ihtiyacı olacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin