'Kim Milyoner Olmak İster?'in kadrolu jokeri!

Fenomen yarışmanın kadrolu telefon jokeri: Prof. Dr. Nami Başer...

Google Haberlere Abone ol
'Kim Milyoner Olmak İster?'in kadrolu jokeri!

atv'nin fenomen yarışması 'Kim Milyoner Olmak İster?' yarışmasında ilginç bir detay ortaya çıktı. Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Nami Başer’in ismi 20 kez 'Kim Milyoner Olmak İster?' yarışmasına telefon jokeri olarak verildi. Prof. Başer, 5 kez joker olarak yarışmaya katıldı.



Prof. Dr. Nami Başer, 'Kim Milyoner Olmak İster'de adının sık sık 'telefon jokeri' olarak verilmesiyle dikkati çekti.



Sabah'ın haberine göre; öğrencileri tarafından 'Her şeyi bilen hoca' olarak tanınan ve okul içinde çok sevilen Başer, 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışması izleyenleri tarafından ise 'cankurtaran joker' olarak tanımlanıyor.



Son olarak Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Öykü Sofuoğlu'nun 3 Haziran'daki yarışmasında telefon jokeri olarak yayına bağlanan Başer, sorunun yanlış anlaşılması ve sürenin yetmemesi nedeniyle cevap veremedi.



'Kadrolu hocamız telefon jokeri Nami Hocamız'



Programın sunucusu Murat Yıldırım, telefon jokeri olarak Nami Başer'in seçilmesi üzerine, "Kadrolu telefon jokeri Nami Hocamız, kendisini artık herkes tanıyor. Buraya da bekliyoruz. Öğrencileriniz gelmediği için ne zamandır sizi arayamıyoruz, kusura bakmayın" diyerek hem yarışmaya davet etti hem de şakalaştı.



Yıldırım, yarışmacı Öykü Sofuoğlu'na "Herkes neden Nami hocamızı seçer?" sorusunu yönetti. Sofuoğlu, "Nami Hoca 'asyaklı kütüphane' kelimesinin sözlük anlamıdır, muhteşem bir bilgi birikimine sahiptir" yanıtını verdi.



Üniversitenin Sinema ve Tiyatro Kulübü danışman hocası da olan ve öğrencilerinin sorularını yarışma dışında da yanıtsız bırakmayan Başer, "Birçok öğrencim yarışmada telefon jokeri olmam için geliyor. Şimdiye kadar yaklaşık 20 kişi geldi. Bugüne dek 5 kez arandım ve 4 kez müdahale edebildim. Bir defasında arandığımda telefonum meşguldü bağlanamadım. Son katıldığımda ise yanlış anlaşılma oldu; zamanımız yetmedi soruya cevap veremedim" dedi.



Galatasaray Lisesi mezunu Prof. Dr. Nami Başer, lisenin Tevfik Fikret'ten sonra en yüksek ortalamayla mezun olan öğrencisi oldu. Galatasaray Lisesi'ni birincilikle tamamladı ve dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle'ün sağladığı özel bursla Strasbourg Üniversitesi Felsefe ve Edebiyat Bölümü'nde okudu.



'Kim Milyoner Olmak İster?'in kadrolu jokeri!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin