Kilonun düşmanı sirkeymiş! 3 ayda göbek yağını ve kiloyu yok eden formülün sırrı elma sirkesinde...

Sirkenin bambaşka bir mucizesi ortaya çıktı... Aşırı kilolu 175 kişiyle 3 ay süren bir çalışma yapıldı. Çalışmada günlük elma sirkesi tüketildi ve sonuç inanılmaz... 3 ay içinde göbek bölgesi yağları eridi ve hızlı bir şekilde kilo verdirdi. Peki, elma sirkesiyle kilo nasıl verilir? Elma sirkesi nasıl kullanılır? İşte size göbek yağlardan kurtulacağınız ve hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilecek elma sirkesiyle zayıflama formülü...

Google Haberlere Abone ol
Kilonun düşmanı sirkeymiş! 3 ayda göbek yağını ve kiloyu yok eden formülün sırrı elma sirkesinde...

Yapılan bütün bilimsel araştırmalarda sirkenin çok önemli faydaları ortaya çıkmıştır. Özellikle elma sirkesinin zayıflamada çok önemli bir yere sahip olduğu biliniyor. Peki göbek yağlarından kurtulmak için elma sirkesini nasıl kullanmanız gerekiyor, hem de 3 ayda…

Elma sirkesinin faydaları arasında; kilo vermeyi hızlandırma, kolesterolü düşürme, enfeksiyonlarla savaşma, kan şekeri kontrolü ve şeker hastalığının diğer belirtilerini yatıştırma gibi önemli yararlar sayılabilir.

Kilo vermeye yardımcı olur

Diyabet, günümüz dünyasında küresel çapta ve epidemik boyutlarda görülen önemli bir halk sağlığı sorunudur. Benzer şekilde, ülkemizde de kronik bir hastalık olarak endişe verici düzeylere ulaşmıştır. Dünya genelinde 2030 yılında, 366 milyon kişinin diyabetten etkileneceği öngörülmektedir. Obezite, tip 2 diyabet oluşumunu tetikleyen ana etmenlerden bir tanesidir. Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) raporuna göre, Dünya genelinde 1.4 milyar kişide kilo fazlalılığı bulunmaktadır.

Vücudun kilo alması, çeşitli mekanizmalar (bozulmuş insülin direnci ve salgılanması ile fazla hepatik glukoz oluşumu) aracılığıyla insülin direncinin oluşmasına, serum/karaciğer lipitlerinde artışa, oksidatif strese ve kardiyovasküler rahatsızlıklar ile enflamatuvara neden olabilmektedir.

Dünya genelinde her yıl yaklaşık olarak yedi milyon kişi diyabete yakalanmaktadır. Yiyecek tercihi ve beslenme biçimi diyabetten korunma ve hatta diyabeti iyileştirmede önemli bir role sahiptir.

Kilonun düşmanı sirkeymiş! 3 ayda göbek yağını ve kiloyu yok eden formülün sırrı elma sirkesinde... - Resim : 2

Sirkenin kilo kaybına yardımcı olduğuna yönelik ilk raporlar 1820’li yıllarda yayınlanmıştır. Sirkenin vücut ağırlığı kontrolü üzerine olan faydası için önerilen bir mekanizma, sirke tüketiminin açlık durumunu azaltması ve dolayısıyla gıda alımını azaltması ile ilişkilendirilmektedir. Son yıllarda, sirkenin metabolik etkilerine ilgi artmaktadır. Son çalışmalar, sirkenin/asetik asidin, glukoz metabolizması üzerinde, sağlıklı deneklerde ve insülin direnci olan veya diabetes mellituslu olan hastalarda faydalı etkiler yaratabileceğini göstermektedir.

3 ay süren bir çalışmada etkisini gösterdi

Şaşırtıcı bir şekilde, araştırmalar ayrıca sirkenin kilo vermeye yardımcı olabileceğini de göstermiştir. Sirke, tokluk hissini arttırarak kişinin daha az kalori almasına yardımcı olur.

Örneğin yüksek karbonhidratlı bir yemekle birlikte sirke tüketilirse, doygunluk hissi artar ve günün geri kalanında 200-275 daha az kalori tüketilir.

Aşırı kilolu 175 kişiyle yapılan ve 3 ay süren bir çalışmayla, günlük tüketilen elma sirkesinin miktarı ile orantılı olarak, göbek bölgesi yağlarını eritmeye yardımcı olduğu ve kilo vermeyi hızlandırdığı gösterilmiştir.

Çalışmaya katılanlardan; Günlük 15 ml (1 yemek kaşığı) elma sirkesi tüketenler ortalama 1.2 kilogram kaybederken 30 ml (2 yemek kaşığı) tüketenler 1,7 kilogram kaybetmiştir. Sirkenin düzenli tüketimi kan trigliseritlerini, kolesterolü ve kan basıncını düşürür. Böylece, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskinde azalma görülür. Sirke bazı kanser türlerinde kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatabilir ve tümörleri küçültebilir.

Kilonun düşmanı sirkeymiş! 3 ayda göbek yağını ve kiloyu yok eden formülün sırrı elma sirkesinde... - Resim : 4

Nasıl kullanılabilir?

Sirkeyi zayıflamak için kullanacaksanız ölçünüz bir ya da iki yemek kaşığı olmalı. Sabah ve akşam bir yemek kaşığı sirkeyi ılık bir suyun içine koyup, biraz limon ve bal ile karıştırıp içerseniz göbek yağlarından kurtulabilirsiniz.

Elma sirkesinin bileşenleri neler?

Asetik asit, Sitrik asit, Pektin, B1 vitamini, B2 vitamini, B6 Vitamini, Biyotin, Folik asit, Niasin, Pantotenik asit, C vitamini, Potasyum, Kalsiyum, Polifenol, Amino asitler.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin