Kilo vermek isteyenlerin favorisi: Limonlu su içmek ne işe yarıyor? Faydaları neler?

Fazla kilolarından kurtulmak isteyen veya sağlıklı yaşamı alışkanlık haline getiren birçok kişinin mutlaka sabah rutininde bir bardak limonlu su yer alıyor. Yağ yakımını artırdığı ve metabolizmayı hızlandırdığı için sıkça tercih edilen limonlu su, özellikle kilo vermek isteyenlerin vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Peki, her sabah limonlu su içmek ne işe yarıyor? Limonlu suyun faydaları neler?

Google Haberlere Abone ol
Kilo vermek isteyenlerin favorisi: Limonlu su içmek ne işe yarıyor? Faydaları neler?

Limonlu su da normal su gibi vücudumuza nem sağlar ve susuzluğumuzu giderir. Eklenen limon sadece içecekteki C vitaminini artırır.

Kilo vermeye çalışıyorsanız veya sağlık ve zindelik dünyasının uzaktan farkındaysanız, limon suyunun ne kadar popüler olduğunu bilirsiniz. Limonda bulunan pektin lifleri, şekerlerin ve nişastaların sindirimini yavaşlatır ve bağırsak sağlığını iyileştirir.

Sabahları limonlu su içmek vücudunuza mükemmel bir antioksidan desteği verebilir. Limon, C Vitamini ile yüklüdür. Çeşitli araştırmalara göre, günün hemen başında limonlu su tüketmek böbrek taşı oluşum riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Kilo vermek isteyenlerin favorisi: Limonlu su içmek ne işe yarıyor? Faydaları neler?

Limonlu su tüketmek için en uygun zamanın sabahları olduğu söylenir. Sabahları, metabolizmanızın zirvede olduğu bu zamanda kilo vermek için tüm çabayı sarf etmek için en iyi zaman olduğu söylenir. Birkaç damla limonlu bir bardak ılık su, mitokondriyal fonksiyonu artırarak ve termojenezi uyararak vücudun metabolizmasını büyük ölçüde hızlandırabilir.

Sıcak suyla karıştırılan limon suyu mide ekşimesi, mide bulantısı, asit hazımsızlık ve mide ağrılarını giderebilir. Ayrıca parazit önleyici etkisi olabilir.

Gün boyunca birden çok kez kilo vermek, tokluk ve tokluk sağlamaya yardımcı olurken, kalori alımınızı çok düşük tutar. Bu, çoğu beslenme uzmanının kilo verme rejiminin bir parçası olarak limon suyunu dahil etmeyi önermesinin nedenlerinden biridir. Doyduğunuzda, daha az yemek yersiniz ve böylece kilonuzu daha iyi yönetirsiniz.

Kilo vermek isteyenlerin favorisi: Limonlu su içmek ne işe yarıyor? Faydaları neler? - Resim : 2

Limon suyunun asidik bileşimi, vücudunuzdaki istenmeyen maddelerin ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Limon suyu ayrıca karaciğeri daha fazla safra üretmeye teşvik eder ve bu da sindirime ve detoksifikasyona yardımcı olur. İyi bir sindirim kilo kaybıyla yakından ilişkilidir.

Zayıf bir sindirim, gıdadaki besinlerin optimal olarak kullanılmadığı anlamına gelir ve bu da vücudumuzun metabolizmasını ciddi şekilde etkileyebilir.

Limon suyunun kilo verme yeteneğinin çoğunu elde etmek için karışıma şeker eklememeniz önerilir. Bununla birlikte, bir çorba kaşığı balı içeceğe karıştırabilirsiniz. Bal, bağışıklığınızı artırmaya yardımcı olabilecek bir antioksidan güç merkezidir. 

Salatalık, maydanoz ve nane eklemek ise detoks etkisini güçlendirebilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin