Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkan olması sosyal medyada nasıl yorumlandı?

CHP Kurultayı sosyal medyanın en çok konuştuğu konulardan birisi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkan olması sosyal medyada nasıl yorumlandı?

CHP'nin 18'inci olağanüstü kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 740 oyla yeniden başkan seçildi. Diğer aday Muharrem İnce ise 415 delegenin oyunu aldı.



Kurultay sonucu sosyal medyada da yankılandı. 



Ünlü gazeteciler kurultay sonucuyla ilgili şu yorumları yaptı:



Erhan Çelik: Bu sonuç tek kaybeden Muharrem İnce demiyor. Fark beklenenin çok altında. Kurultay CHP'de suları durultmayacak anlaşılan.Kılıçdaroğlu ilk kurultayında 1189 ikincisinde 1164 delegenin tamamının oyunu almıştı. Bugün 740 oy aldı. Ciddi bir oy kaybı var.



Fatih Portakal: KK KAZANDI da pek de güven verici oy değil, yarın PM çok heyecanlı olacak..



Koray Çalışkan: #CHP kurultayi demokrasi besigi. Darisi AK partili arkadaslarin başına.#CHP den ülkeye demokrasi dersi. @kilicdarogluk @vekilince elele. Kazanan kaybedeni kursuye cagiriyor, konusturuyor.#CHP kurultayinda @vekilince den harika konusma: "1 saat önce rakibimdi, simdi genel başkanım." Demokrasi guzel sey...



Can Ataklı: CHP bugünkü sonuçla "daha iyi bir parti" olacağını gösterdi. Artık dayatmalar yerine "inandıcı ve güven verici" politikalar gelmeli.



Ercan Gün: Kılıçdaroğlu'nu rakı çarptı!



Ahmet Ümit: Kurultaydan galip çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'yi kürsüye davet etmiş. Demokrasi için çok güzel hareketler. Bravo Kemal Bey...



Twitter kullanıcıları ise şu yorumlarda bulundu:



@FeneRuhum  



Kılıçdaroğlu 740 oy, İnce 415 oy aldı.Bu sonuç herkesin şapkasını





@dogkanumutoztrk



Sevinebilirsiniz millet Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı ileri ki yıllarda da AKP'nin iktidar olmasını garantiledi.





 @resat_akin 



Kılıçdaroğlu 740 Muharrem İnce 415 Kılıçdaroğlu için hüsran artık o koltukta rahat oturamaz önümüzdeki genel seçim son şansı





@ersandeveci 



Muharrem İnce 415 oy almış. Bu Kılıçdaroğluna mesajdır. Genel seçim sonrası alacakları yeni hezimette 2015'te başkan İnce olacaktır.



@yurdagulsimsek 

Kim ne derse desin Kılıçdaroğlu da İnce de kurultayda gösterdikleri tavır nedeniyle taktir edilmeli. Böyle kurultaylar az görülüyor çünkü.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin