Kılıçdaroğlu'nun videosundaki o ayrıntıyı Kübra Par yakaladı. İYİ Parti'nin Rüzgar Gülü Kılıçdaroğlu'nun oldu! Okullarda ücretsiz kahvaltı ve öğlen yemeği ücretsiz teklifi İYİ Parti'nin mi, CHP'nin mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son videoda müjdesini verdiği okullarda sabah kahvaltısı ve öğlen yemeği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'indi. Peki, o proje nasıl CHP'ye geçti? Haberturk'ten Kübra Par, o ayrıntıyı gördü ve "İki parti arasına nifak sokmak gibi bir niyetim yok" dedi ama...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun videosundaki o ayrıntıyı Kübra Par yakaladı. İYİ Parti'nin Rüzgar Gülü Kılıçdaroğlu'nun oldu! Okullarda ücretsiz kahvaltı ve öğlen yemeği ücretsiz teklifi İYİ Parti'nin mi, CHP'nin mi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçen yıl bu zamanlar Rüzgar Gülü projesini açıklamış ve okullarda çocuklara kahvaltı ve öğlen yemeğini ücretsiz olarak vereceklerini açıklamıştı.

Akşener, grup toplantısında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: İYİ Parti olarak ülkemizdeki derin yoksullukla mücadele planı kapsamında hazırladığım projelerimizden ilkini bugün sizlerle paylaşmak istiyorum. Okul çağındaki her çocuğumuza, her gencimize kahvaltı ve öğle yemeğini ücretsiz olarak sunacağımız Rüzgar Gülü Proje'miz milletimize hayırlı olsun.

Ankara, İzmir ve İstanbul'da düşük ve orta gelirli ailelerin çocukları ile yapılan araştırmaya göre Türkiye'de çocukların en çok değiştirmeyi istedikleri şey Adaletsizlik ve Eşitsizlikti. Rüzgar Gülü, sağlıktan eğitime istihdamdan yerel ekonomiye yoksulluktan gelir eşitsizliğe kadar çok yönlü bir kalkınma projesi olarak tasarladık.

Çocuklarım günlük ihtiyaçları olan protein ve vitamini almakla kalmayacak Sağlık Bakanlığı tarafından her yaş grubuna göre ayrı ayrı hazırlanacak beslenme programı ile sağlıklı bireyler olarak yetişecek.

İşte bununla ilgili bir yazı yazan Kübra Par, Kemal Kılıçdaroğlu'nun son videosunda dile getirdiği  “Yol arkadaşlarıma söyledim. Meclis’te bu konuda bir destek isteyelim. Çocuklarımıza öğlen ücretsiz yemek verilmesine yönelik bir önerge verelim dedim ve arkadaşlarım verdiler. Peki ne oldu? AK Parti ve MHP oylarıyla bu önergemiz reddedildi” diye devam etti..." sözlerine itiraze etti ve "İki parti arasına nifak sokmak gibi bir niyetim yok." diyerek bu önerinin aslında Meral Akşener'e ait olduğunu hatırlattı ve şu soruyu sordu...

 

Haberturk'ten Kübra Par'ın "Akşener’in vaadi nasıl birden Kılıçdaroğlu’nun oldu?" başlıklı yazısından bir bölüm

Muhalefet partileri ekonomi konusunda somut çözüm önerileri sunmuyor eleştirileri karşısında geçen yıl İYİ Parti iki proje açıklamıştı.

Vergi kaçaklarını önlemeyi vadeden Artagan ve okullarda iki öğün ücretsiz yemek dağıtılmasını öneren Rüzgar Gülü...

Ne var ki iki proje de halka tam anlatılamadı. Güçlü iletişim kampanyalarıyla sokaktaki herkesin duymasını sağlayamadılar. Rüzgar Gülü’nü bir temiz enerji projesi zannedenler oldu. Artagan ise hiç anlaşılamadı.

Aradan bir yıl geçti. Yükselen gıda fiyatları ve enflasyon neticesinde öğrencilerin okul kantininden alışveriş yapmakta zorlandığı hatta açlıktan bayılan çocuklar olduğu iddia edildi.

Bu sefer İYİ Parti önerisini seçim vaadi olmaktan çıkarıp, hemen hayata geçirilmesi için bir adım attı. 3 Kasım’da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde, devlet okullarında okuyan öğrencilere sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilmesi için bütçenin artırılmasını teklif etti.

Belli ki diğer muhalefet partileri de bu teklife destek verdi ama haberler şu şekilde çıktı: “CHP, İYİ Parti ve HDP'li komisyon üyelerinin verdiği okullarda ücretsiz yemek teklif AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi”.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener sonraki gün grup konuşmasında konuya değindi. "Geçtiğimiz günlerde Ankara milletvekilimiz Durmuş Yılmaz ile Erzurum milletvekilimiz Naci Cinisli beyler, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı'na İYİ Parti olarak teklifimizi sundular. Bu teklif ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan, 16 milyon öğrencimize hiç değilse günde 1 öğün yemeğin okullarda ücretsiz olarak verilmesinin teklifiydi. Bu iktidar bizim çocuklarımıza 1 doları bile çok gördü! Yazıklar olsun!" dedi.

Aradan 3 hafta geçti. Önceki akşam CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu evinin mutfağından yeni bir video çekti. Okullarda yoksul öğrencilerin beslenme sorunu yaşadığından söz etti. Ve şöyle dedi: “Yol arkadaşlarıma söyledim. Meclis’te bu konuda bir destek isteyelim. Çocuklarımıza öğlen ücretsiz yemek verilmesine yönelik bir önerge verelim dedim ve arkadaşlarım verdiler. Peki ne oldu? AK Parti ve MHP oylarıyla bu önergemiz reddedildi” diye devam etti...

Ve sonuçta bu videoyu izleyen 1 milyon kişi okullarda bir öğün ücretsiz yemek fikrinin Kılıçdaroğlu’na ait olduğunu düşündü.

İYİ Parti ve CHP aynı ittifakın içinde. Fakat bir o kadar da rekabet içindeler.

Bir proje üretmek kadar o projenin iletişimini güçlü biçimde yapmak ve başka partilere kaptırmamak da önemli.

İki parti arasına nifak sokmak gibi bir niyetim yok. Zaten mühim olan çocuklarımızın açlık çekmemesi ise buna tüm partiler destek vermeli.

Fakat siyasi nezaket adına Kılıçdaroğlu “İYİ Parti bu meseleyi bir yıldır gündemde tutuyor biz de destek veriyoruz ama iktidar mani oluyor” dese daha şık olmaz mıydı?

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin