Kılıçdaroğlu'nun salı günü HDP'yi ziyaret edeceği öne sürüldü. HDP'nin çağrısına CHP lideri olumlu yanıt verdi: HDP ile elbette görüşeceğim

Resmi açıklama yapılmadı ancak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun salı günü HDP'yi ziyaret edeceği iddia edildi. Kılıçdaroğlu  HDP ile görüşüp görüşmeyeceği haberleri üzerine "HDP ile elbette görüşeceğim. Ziyarette ne sakınca olabilir. " karşılığını verdi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun salı günü HDP'yi ziyaret edeceği öne sürüldü. HDP'nin çağrısına CHP lideri olumlu yanıt verdi: HDP ile elbette görüşeceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye ziyaret gerçekleştireceği iddiası kulislerde konuşulmaya başladı. İddiaya göre, Kılıçdaroğlu 14 Mart'ta HDP'yi ziyaret edecek ve seçimlerde destek isteyecek.

Odatv'de yer alan habere göre, HDP, üst kurulları toplantılar yaparak süreçte nasıl ilerleyeceklerini konuşuyor.

Bu kapsamda HDP’nin de içinde yer aldığı “Emek ve Özgürlük İttifakı” HDP MYK toplantısından sonra bir araya gelecek.

'Ziyarette ne sakınca olabilir?'

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde HDP ile görüşme tartışmalarına ilişkin ilk kez konuştu.  

Halk TV'den Gazeteci Fikret Bila'ya konuşan Kemal Kılıçdaroğlu  HDP ile görüşüp görüşmeyeceği sorusu üzerine şunları söyledi:

Elbette HDP’yi de ziyaret edeceğim. Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Türkiye’nin, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım iddiasında biri olarak tüm partileri ziyaret etmem zaten demokrasinin gereğidir.

HDP’yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir? Meclis’te HDP’li Başkan Vekili’nin yönetimi altında çalışıyoruz. Komisyonlarda HDP’li vekillerle birlikte çalışıyoruz. HDP’yi ziyaret etmem kadar doğal bir şey olamaz.

Ben zaten toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışan bir anlayışa sahibim, bunu da uygulamaya çalıştım. Bu yönde çalışmalarım devam edecek.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin