Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışının perde arkası ortaya çıktı. Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programında Gürkan Hacır'dan çok önemli açıklama geldi

CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsüyle ilgili sürpriz bir açıklama yapmış ve bununla ilgili kanun teklifini de TBMM'ye sunmuştu. Hem CHP içerisinden hem de AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştiriler de gecikmedi. Kılıçdaroğlu'nun neden böyle bir hamle yaptığıyla ilgili tv100.com yazarı Gürkan Hacır'dan çok önemli bir bilgi geldi: Kılıçdaroğlu'na rapor sunulmuş...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışının perde arkası ortaya çıktı. Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programında Gürkan Hacır'dan çok önemli açıklama geldi

Helalleşme kapsamında zaman zaman önemli açıklamalar yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı başörtüsü çıkışıyla bir anda gündeme değiştirmişti.

Kılıçdaroğlu, 3 Ekim'de bir video yayınlamış ve başörtüsüyle ilgili olarak, "Evrenseller hukuk ilkeleri ile uyum içerisinde bir kanuni çerçeve oluşturduk. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinde çıkarıyoruz.'' demişti.

CHP lideri yayınladığı videoada "Bu yaralardan biri de baş örtüsü mevzusu. Burada bizim de yanlışlarımız oldu geçmişte. Değişmeyi ve öğrenmeyi bildik. Şimdi bir sonraki aşamaya geçme zamanı. Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı. Konuyu devlet ciddiyeti ile çözme ve siyasetçilerin iki dudağı arasından çıkarma zamanı. Evrenseller hukuk ilkeleri ile uyum içerisinde bir kanuni çerçeve oluşturduk. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinde çıkarıyoruz. '' ifadelerini kullanmış ve bununla ilgili kanun teklifini TBMM'ye sunmuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun çıkışına hem AK Parti hem de CHP içinde de tartışma başlatmıştı. CHP tabanından da Kılıçdaroğlu'na yönelik 'Bu tartışma Türkiye'de bitmiştir, yeniden neden açıldı?" eleştirisi gelmişti. 

 

PERDE ARKASI BELLİ OLDU

İşte Kemal Kıılçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışının perde arkasıyla ilgili çok önemli açıklama geldi. 

tv100'de usta gazeteci Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programında bu konu masaya yatırıldı.

Programın konukları tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, tv100.com yazarı Gürkan Hacır, Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı ve TÜRKAD Başkan Yardımcısı avukat Cem Kaya idi. 

Başörtüsüyle ilgili açıklama yapan Gürkan Hacır, aldığı kilis bilgisini canlı yayında açıkladı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun neden başörtüsü çıkışını yaptığını anlattı.

Hacır, "İktidarı yakalamanız için milliyetçilerle veya muhafazakarlarla ittifak yaparsınız. Kemal Bey’de muhafazakarlardan almanın gerekli olduğunu düşünüyor. Fakat ‘CHP iktidar gelirse bizim bütün kazanımlarımızı elimizden alır’ endişesi Kemal Bey’e rapor olarak sunulmuş" dedi ve bununla ilgili ayrıntı verdi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin