Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü açılımına CHP'den ilk tepki

Kılıçdaroğlu'na parti içinden ilk tepki, CHP'deki en büyük parti içi muhalefet odaklarından olan CHP Dip Dalga Hareketi'nden geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü açılımına CHP'den ilk tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Önereceğim, hepimiz için bir samimiyet turnusolu olacak. Saray için de CHP için de…" diyerek saat 21.00'i işaret etmişti. Kılıçdaroğlu, Twitter'dan "Bazı şeyler yürek ister, o yürek benim yol arkadaşlarımda var!" başlığıyla saat 21:00'de yayınladığı videoda bir "başörtüsü" çıkışına imza attı.

Kılıçdaroğlu, "Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız" dedi. Başörtüsünü yasal güvence altına alan kanun teklifini yarın TBMM’ye sunacaklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, "Saray'ın da samimiyet turnusolu bu. Bakalım onların tutumu ne olacak" ifadesini kullandı.

 CHP liderine parti içinden ilk tepki, CHP'deki en büyük parti içi muhalefet odaklarından olan CHP Dip Dalga Hareketi'nden geldi. Hareketin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Türkiye 'türbanı' siyasi tartışma odağından çıkaralı uzun zaman olmuşken, bu tartışmayı yeniden siyasetin merkezine taşımak ancak AKP'ye yarar..." denilirken "Kemal Kılıçdaroğlu ve 10 Aralık ekibinin bu 'endişeli muhafazakarlar' açılımları, hatalar zincirine eklenmiş yeni bir halkadır" ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin