Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in 'FETÖ'ye yardım' davası... Dosya savcılığa gidecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in "FETÖ'ye yardım" davası görüldü. Mahkeme, dosyanın esasa ilişkin mütalaasını hazırlaması için savcılığa gönderilmesine karar verdi. Bir sondaki duruşma 31 Ocak'ta.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in 'FETÖ'ye yardım' davası... Dosya savcılığa gidecek

Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Celal Çelik ve avukatı katıldı. Duruşmayı CHP'li bazı milletvekilleri de izledi.

Mahkeme Başkanı dava dosyasına gelen evrakı okuduktan sonra tanık dinleneceğini bildirdi.

Tanık K.M.U, Konya Asliye Hukuk Mahkemesinde görevliyken FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandığını, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanıp örgüte dair bildiklerini anlattığını ifade etti.

Sanık Çelik'i KHK ile kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliğinde (YARSAV) görev yaptığı dönemden tanığını, Çelik'in kendisi o dönem "paralelci" diye yaftaladığını ifade eden K.M.U, "YARSAV'da yedek üyeydim. Asil üye olmama karşı çıktı, tartıştık istifa etti. Sanığın FETÖ ile bağlantısı yoktur, olsa bilirdim." ifadelerini kullandı.

Tanık beyanına karşı söz alan Çelik, YARSAV'da görev yaptığı dönemden K.M.U'yu tanıdığını, "O dönem 'Bu şahıs FETÖ'cü olabilir, yönetime almayalım' dedim. Yaşanan bazı tartışmalar sonucunda birlikten ayrıldım." dedi

Avukat beyanının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, dosyanın esasa ilişkin mütalaasını hazırlaması için savcılığa gönderilmesine hükmetti.

Duruşma 31 Ocak'a ertelendi.

Soruşturmanın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 15 Eylül 2017'de gözaltına alınan, 28 Eylül 2017'de adli kontrol kararıyla serbest bırakılan ve dosyası yetkisizlik kararıyla Ankara'ya gönderilen Çelik, "terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım", "zincirleme şekilde hakaret", "kamu görevlisine alenen hakaret" ve silahlı terör örgütü propagandası" suçlarından 11 yıl 11 aydan 40 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin