Kılıçdaroğlu'ndan Hürriyet soruşturmasına sert tepki: O savcı mı?

CHP lideri, CNNTürk'te gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'ndan Hürriyet soruşturmasına sert tepki: O savcı mı?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CNNTürk ekranında yayınlanan Ahmet Hakan'ın moderatörlüğünde gerçekleşen Tarafsız Bölge programına konuk oldu.



Programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçim kampanyasına ilişkin, "Ali Taran'la yürüttüğümüz kampanya güzel bir kampanyaydı ama daha sonra Taran'ın dışında da belli kurumlardan görüş aldık. O önerilerden başka bir kurumun yaptığı çalışmaların daha uygun olduğunu gördük. " dedi.



"O SAVCININ HAKKINI KORUYACAK YİNE MEDYADIR"



Kılıçdaroğlu, Hürriyet soruşturmasına ilişkin de konuştu. Kılıçdaroğlu, "O savcıya savcı demek bile tartışmalı acaba hukuk fakültesinden mi mezun, 4 yıl mı okumuş acaba?

Ahmet Hakan "Ben onu zekeriya Öz ilan ediyorum" sözlerine Kılıçdaroğlu, "Hürriyet siyasal görüşü ne olursa olsun herkesin okuduğu gazete. AKP, Hürriyet'i kendi tabanı da okuduğundan rahatsız oluyor. Savcının o pespaye iddiaları kabul edip dava açması deli saçması, doğru değil. O savcının hakkını koruyacak olan yine medyadır. Ne olduğu belirsiz havuz medyasının yol göstermesiyle soruşturma açtık dediğiniz anda yargıya gölge düşürüyorsunuz." açıklamasını yaptı.



Nokta Dergisine yapılan baskın hakkında ise, "Her alanda susturulmak isteyen baskı alına alınmak isteyen bir toplum var. Saray'da oturan Zat'ın ülkeyi ne hale soktuğunu herkes biliyor. O fotoğraf aslında toplumun bildiği ilginç bir fotoğraflardan birisi. " dedi.



Ahmet Hakan'ın "Bizi ölümle tehdit ediyorlar" sözlerine ise Kılıçdaroğlu, ortada yargı hukuk kalmadı. Şuanda Türkiye Cumhuriyet tarihinin en derin krizi içinde" dedi.



"SABAH'A DA STAR'A DA GEÇMİŞ OLSUN DEDİM"



Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: Doğrudan doğruya bir medya organını terörist ilan edip sözde savcı soruşturma açtı. Belki hiç dikkate alması iyiydi ama o treni kaçırttı. Şimdi milletvekili eşliğinde gazetelere saldırıyorlar. Sabah'a da yapılan yanlıştır Star'a da yapılan yanlıştır. Medyayı beğeniriz ya da beğenmeyiz ama özgürce çalışacağı ortamı iktidar sağlamak zorunda. " dedi. Hakan'ın Star'ı, Sabah'ı aradınız mı sözüne, "Evet aradım geçmiş olsun dileklerimi ilettim" dedi.



HAKAN: TEESÜF EDERİM SAYIN BAŞBAKAN



Ahmet Hakan, Hürriyet saldırısında yer alan Abdurrahim Boynukalın'a ilişkinde Kılıçdaroğlu'ndan izin alarak "Teesüf ederim Davutoğlu sayın Başbakan diye seslendi. Gençler arasında öyle konuşmuşlar açıklaması çok çirkin bu böyle söylenecek bir şey midir? Sizin medeniyet dediğiniz gençler bunlar mı?" dedi.



ABDÜLKADİR SELVİ'Yİ DE ÇAĞIRDIK



Hakan, sosyal medyada "Neden aynı gazetecileri çağırıyorsunuz" sorusuna ise, Abdulkadir Selvi'yi de çağırdık fakat gelmek istemedi. Biz Davutoğlu'nu da Cumhurbaşkanı'nı da davet ediyoruz." yanıtını verdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin