Kılıçdaroğlu'ndan Euronews'e sığınmacı cevabı: Bu konu hakkında fikrim çok net, önce Türkiye

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa merkezli Euronews'in Türkiye'deki mültecileri konu eden haberine sosyal medya üzerinden alıntılayarak yanıt verdi. "Türkiye'deki seçimleri muhalefet kazanırsa Türkiye ve AB'nin imzaladığı mülteci anlaşmasına ne olacak? başlıklı haberi alıntılayan Kılıçdaroğlu, "Başından beri bu konu hakkında fikrim çok net. Önce Türkiye" diyerek yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'ndan Euronews'e sığınmacı cevabı: Bu konu hakkında fikrim çok net, önce Türkiye

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa merkezli Euronews'in Türkiye'deki mültecileri konu eden haberine sosyal medya üzerinden alıntılayarak yanıt verdi. "Türkiye'deki seçimleri muhalefet kazanırsa Türkiye ve AB'nin imzaladığı mülteci anlaşmasına ne olacak?" başlıklı haberi alıntılayan Kılıçdaroğlu, "Başından beri bu konu hakkında fikrim çok net. Önce Türkiye" diyerek yanıtladı.

BİRÇOK MADDE HAYATA GEÇMEDİ

2016 yılında imzçalanan mülteci anlaşması doğrultusunda Türkiye mültecilerin Avrupa'ya geçişini engelleme taahhüdünde bulunmuştu. İmzalanan anlaşmada yer alan Türk vatandaşlarına vize serbestliği gibi birçok madde hayata geçmedi. 

Avrupa merkezli Euronews ise Türkiye'de yaklaşan seçimlerle ilgili bir analiz yayımladı. Euronews haberi sosyal medyada "Türkiye'deki seçimleri muhalefet kazanırsa Türkiye ve AB'nin imzaladığı mülteci anlaşmasına ne olacak?" ifadesiyle servis etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise resmi twitter hesabından Euronews'in haberine yanıt verdi. haberi alıntılayan Kılıçdaroğlu, "Başından beri bu konu hakkında fikrim çok net. Önce Türkiye" diyerek yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki tüm sığınmacıların kendi arzularıyla, Avrupa Birliği ile koordineli bir şekilde ve Avrupa Birliği'nin fonlarını kullanarak kendi ülkelerine döneceği vaadinde bulunuyor.

İşte Kılıçdaroğlu'nun o paylaşımı: 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin