Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a fahiş fiyat göndermesi: Daha zamlar gelmedi, kara kışta göreceksiniz Erdoğan'ın ekonomisini

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Kılıçdaroğlu konuşmasında fahiş fiyatlara değindi. "Daha zamlar gelmedi, kara kışta göreceksiniz Erdoğan'ın ekonomisini" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a fahiş fiyat göndermesi: Daha zamlar gelmedi, kara kışta göreceksiniz Erdoğan'ın ekonomisini

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

 - Biz güçlendirilmiş parlamenter sistemi getireceğiz derken ana felsefemiz bu. Milletvekili, milletin vekili olmalı. Milletvekili ahlaklı olmalı. Adamına göre karar veren milletvekili olmamalı. İnşallah iktidar olacağız, ilk çıkaracağımız kanun siyasi ahlak kanunudur. Bu parlamentoda ahlak olmazsa olmazımızdır. 

- Herkesi kucaklayacağız. Adımız "Halk Partisi", halkın partisi olacağız. 

- Hiçbir kazanım ellerinizden alınmadığı gibi yeni kazanımlara sahip olacaksınız CHP iktidarında. 

- İnşallah iktidar olacağız, göreceksiniz. En özgür şekilde bizi eleştireceksiniz. Sabahın köründe polis gelip kapınızı vurmayacak. Ama biz sizin eleştirilerinizden ders çıkaracağız. Her eleştirinin kendine göre haklı bir payı olabilir. Eğer siz ülkeyi yönetiyorsanız her eleştiriye kulak kabartmak zorundasınız. Siyasetçilerin alkıştan çok eleştiriye ihtiyacı vardır. 

 

- En önemlisi aradığınız adaleti getireceğiz. Vatandaşımız bir sürü haksızlıkla karşılaşıyor. Adaletin olduğu ülkede herkes rahat konuşabilir, bunu sağlayacağız. Eğer 19 yıldır kişi iktidar olup da, hala yurt sorununu çözememişse, o zaman bir sorun var demektir. Bunların düşünceleri çok farklı. Halkın sorunlarını çözmek gibi bir düşünceleri yok. 

- Ankara'nın içini boşaltıyorlar. Şimdiden parça parça Merkez Bankası'nı İstanbul'a nasıl taşıyacağız. Tefeciler Londra'da olmasın da o binada olsun. Allah inandırsın o binayı öğrenci yurt yapacağız Merkez Bankası Ankara'da kalacak."

- Devleti yönetenler topluma örnek olmak zorundadır. Bugünlerde gene gazetelerde var vergi cennetlerine paralar gönderilmiş. Niye para gönderilir oradan Türkiye'ye neden para gelir? Vergi ödememek için. Siz devleti yöneteceksiniz sizin aileniz Man Adası'nda şirketler kuracak ve siz vergi ödemeyeceksiniz. Bana söyler mi acaba AK Parti'ye MHP'ye oy veren kardeşlerim bana şunu söyle mi? Devleti yöneten yöneten bir kişi vergi cennetlerinde şirket kurar vergi de vermez der misiniz? Bu adalet mi? Adalettir derseniz açlık sefalet devam edecek. Oturup düşünmemiz gerekecek. Bu memleket sadece benim memleketim değil.

- Türkiye’yi kocaman bir çamaşırhaneye dönderdiniz. İnsan kaçakçılığı fuhuş paralarının meşrulaştırıldığı bir Türkiye! Siz kabul ediyor musunuz böyle bir Türkiye!

 

"RÜŞVET ALAN SİYASETÇİLER VAR"
- Siyasette kirlilik var. Rüşvet alan siyasetçiler var. Bunu ben değil İçişleri Bakanı söylüyor. Rüşvet alan siyasetçiye korkusundan kimse dokunamıyor. "Neden rüşvet aldın" sorusunu bile soramıyorlar. 

- Vergi cennetlerinin bir kararnameyle açıklanması lazım. 2006'dan beri bu kararname çıkmıyor. Neden? Uyuşturucu baronlarının paraları için, rüşvet paraları için çıkmıyor. Uyuşturucu paralarını oradan getireceksin meşruiyet kazandıracaksın. 

"YAĞMUR GİBİ ZAMLAR GELECEK"
- Kara kış geliyor. Kara kış ekonomisi yaşayacağız. İnsanlar faturalarını ödeyemiyor. Büyük sıkıntı içindeler. Daha zamlar gelmedi... Kara kışta göreceksiniz Erdoğan'ın ekonomisini, milleti nasıl perişan ettiğini. Yağmur gibi zamlar gelecek. 

MARKET TEPKİSİ
- Erdoğan, milletin gözünü boyamak için Tarım Kredi Kooperatifleri'nin marketine gidiyor, "Fiyatlar gayet uygun" diyor. Sana göre uygun. Sen bedava yaşıyorsun zaten. Sen acaba ayda 2 bin 825 lira aylık alan bir asgari ücretlinin nasıl geçindiğini biliyor musun? Bu kişi ayrıca vergi ödüyor. Açlık sınırı da 3 bin 49 lira. 

- Erdoğan cebinden parayı çıkarıp ödüyor. Bin küsur lirayı ödüyor, "Fiyatlar gayet uygun" diyor. Sen milleti mi kandırıyorsun, fiyatların ne olduğunu bilmiyor musun?

- Ev kiraları sadece İstanbul'da 1 yılda yüzde 63, Ankara'da yüzde 35 arttı.

- AKP 2002'de Meclis'e geldiğinde ne yaptı? Yolsuzlukları araştırma komisyonu kurdu. İnşallah aynı şeyi yapacağız. Bütün yolsuzlukları milletin önüne koyacağız. Geçmişte ne yaptılarsa aynısını yapacağız. 

- Saray'dan talimat alıp ona göre dava açan savcılara sesleniyorum. Siz de kendi geleceğinizi düşünün. 

- Zindaşti'yi serbest bırakan kim? Orta Doğu'nun en büyük baronu. Polis yakalamış, hapse atmış. Kim serbest bıraktı bu adamı? İçimde uktedir. Denizli'deydim akşam. Bir video gördüm. 2 askerimiz yakılarak öldürüldü. Talimatı veren IŞİD'li Türkiye'de. Polis yakalıyor. Bir bakıyoruz serbest bırakılıyor. Bir gazeteci arkadaşımız bunu yazıyor, yeniden yakalanıyor ve tutuklanıyor. Kim bu adamı serbest bıraktı? Erdoğan neden susuyor? Ben sormayacak mıyım, sen baronlardan mı yanasın, halktan mı yanasın? Sezgin Baran Korkmaz'ı önce kim tutukladı, sonra kim serbest bıraktı? 

- Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytansa, ne olursa olsun haksızlık karşısında asla ve asla susmayacağım. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin