Kılıçdaroğlu’ndan çarpıcı Akşener açıklaması… Aralarında görüş ayrılığı olduğu iddialarını yalanladı: Ne kırgınlık var, ne şu var ne bu var

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le arasında görüş ayrılığı olduğuna dair iddiaları yalanladı. Kılıçdaroğlu, “Aranızda bir kırgınlık mı var?” sorusunu, “Yok ne kırgınlık var, ne şu var ne bu var.” Yanıtını verdi

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu’ndan çarpıcı Akşener açıklaması… Aralarında görüş ayrılığı olduğu iddialarını yalanladı: Ne kırgınlık var, ne şu var ne bu var

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yıl sonu değerlendirmesi için Ankara’da gazetecilerle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, altılı masaya yönelik kamuoyuna yansıyan tartışmalarla ilgili sorular üzerine, Cumhurbaşkanlığı adaylığına dğil sisteme odaklanılması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Bu sistemin değişmesi lazım, sistemi değiştirecek irade 6'lı masa. Bizi oluşturan da bu. Cumhurbaşkanı adayında tabii doğal olarak var olan hukuk sistemi içerisinde seçmek ve belirlemek zorundayız.  6 liderden birisi olursa ne olur? Zaten bütün tartışmaları da bilen birisi olur. Masadaki görüşleri, her partinin görüşünü vesaire bilen birisi olur ve dolayısıyla belki artısı da olabilir." dedi.

CHP Lideri, 'Cumhurbaşkanı adayının 6 liderden birisi olması halinde partisinin genel başkanlığından istifa eder mi?' sorusuna ise, "Masada hiç görüşülmedi. Görüşüldüğü zaman onu parlamenter sisteme geçişin yol haritasında büyük bir olasılıkla belirleyeceğiz. O çerçevede o da aydınlığa kavuşmuş olacak" diye yanıt verdi.

'HALKA UMUT VERİYORUZ'

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının gittiği her yerde kendisine sorulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Halka umut vermek gerekiyor mu? Evet, halka umut veriyoruz zaten. Neyin, nasıl çözüleceğini, hangi sorunların olduğunu gayet iyi biliyor, toplumun her kesimiyle iyi ilişki içindeyiz." ifadelerini kullandı.

'BİZ O AYAKLARA GELMEYECEĞİZ'

6 Nisan'a kadar yapılacak seçimin erken seçim olabileceğini belirten Kılıçdaroğlu, "6 Nisan'dan sonra yapıyorsanız, zaten hazirana ne kaldı. Erken seçim olmaz. Sizin elinizde. İstiyorsanız Meclis'i feshedersiniz, seçimi yaparsınız. Yani böylece bir kişinin TBMM'yi işlevsiz hale getirdiğini milletin görmesi lazım. Yapılan işin, yapılan düzenlemelerin, tek adam rejiminin demokrasi olmadığını, bütün milletin ve dünyanın görmesi lazım, o ortamı sağlayacağız Erdoğan'a. Siyasi mühendislikten kastettiğimiz bu; 'Efendim işte siz erken seçimden kaçtınız' diyecekler. Biz o ayaklara gelmeyeceğiz. Bizim görevimiz belli kardeşim" diye konuştu.

'GÜZEL BİR SOHBET OLDU'

Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası kararı çıktığı sırada yurt dışında olması ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmesine dair fotoğrafta gergin göründüğüne ilişkin eleştirilere, "Suratımız asık değil aslında. Galiba biraz ciddi durmuşuz. Gayet güzel, gayet keyifli bir sohbetimiz oldu, sıcak bir sohbet oldu. Tabii sohbet sadece Türkiye bağlamında değildi. Pek çok alanda görüş alışverişinde bulunduk." yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu,  “Aranızda bir kırgınlık mı var?” sorusunu da “Yok ne kırgınlık var, ne şu var ne bu var. ” sözleriyle yanıtladı.

'HDP'NİN KAPATILMASI DEMOKRASİ AYIBIDIR'

Kılıçdaroğlu, HDP'nin kapatılması davasına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

CHP Lideri "Tarihimize baktığınızda da siyasi partilerin kapatılmasının ülkeye hiçbir yararın getirilmediğini ve farklı isimlerle aynı politikaların sürdürüldüğünü hepimiz görüyoruz. HDP'yi kendilerine destek olmaları için ikna etmeye çalışıyorlar. HDP buna yanaşmadığı için HDP'yi de bir şekli ile 'Acaba bir formül bulup kapatabilir miyiz?' diyorlar. Kapatılması bir demokrasi ayıbıdır, siyasi ayıptır dolayısı ile. 6 milyon insanın oy verdiği bir siyasi partiye herkesin bir şekli ile saygı duyması lazım" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan çarpıcı Akşener açıklaması… Aralarında görüş ayrılığı olduğu iddialarını yalanladı: Ne kırgınlık var, ne şu var ne bu var - Resim : 3

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin