Kılıçdaroğlu'ndan 3 gazeteye: Hesabını soracağız

Hükümet medyasının 2 hafta önce ortaya attığı iddialara muhalefetin tepkileri devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'ndan 3 gazeteye: Hesabını soracağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akyurt ilçesindeki Güleçler Çorap Fabrikası'nda incelemelerde bulundu, çalışan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. 



Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı iddia edilen mesajlaşmalar ve bu konuda Star, Akşam ve Güneş gazetelerinde yer alan haberlere ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Parti olarak bizim bir özelliğimiz var. Bize iftira edildiği zaman iftiranın peşine düşeriz ve onu yalanlamak için elimizden gelen her türlü çabayı gösteririz" diye konuştu.  



Bir dönem eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın İsviçre'de banka hesaplarının olduğunun söylediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:



"Başvuruldu, böyle bir hesabın olmadığı ortaya çıktı. Bu iddiayı ortaya atanlar utandı mı, bilmiyorum. Allah'tan korktular mı, bilmiyorum. Umut Oran ile ilgili gerçekten, özür dileyerek söylüyorum ama, çok aşağılık ifadeler, iftiralar atıldı, o da ilgili kurumlara başvurdu. Biz parti olarak hem büyükelçiliğe hem ilgili kurumlara başvurduk, onlardan da biz parti olarak yanıtını bekliyoruz. Bu tür iftiralar yine atıldı. Bakın bizim tavrımız demokratik bir tavır. Atılan bir iftirayı açıkça çürütebiliyoruz, yargıya başvurabiliyoruz. Başvurmakta da kararlıyız. Bu iftiraları atanlardan hesabını soracağız. Benim merak ettiğim şu: Benzer iddialar, AKP yöneticileri hakkında ortaya konduğunda neden onlar ilgili kurumlara başvurmuyorlar? Çünkü iddiaların doğru olduğunu onlar da biliyorlar. İftiralar bize atıldığında biz bunu bütün belgeleriyle, dokümanlarıyla kanıtlıyoruz ve bunların yalan olduğunu söylüyoruz. Umut Oran ile ilgili bu iftiraları atanlar, o belgeleri düzenleyenler yargının önünde hesap vereceklerdir, bunun takipçisi olacağız. Hiç kimse merak etmesin, iftira ile uzun süre yol alınmaz."



Kılıçdaroğlu daha sonra, çalışan işçilerle yemek yedi. Yemekhanede sıraya giren Kılıçdaroğlu, yemeğini kendi taşıdı. Yemekleri beğendiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, fabrika çıkışında ise kadın işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.



Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ile Ankara Milletvekili Sinan Aygün de eşlik etti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin