Kılıçdaroğlu yeniden Genel Başkan seçildi, manşetler 'İnce hesap'la çıktı

CHP'deki tarihi kurultay gazete manşetlerine nasıl yansıdı?

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu yeniden Genel Başkan seçildi, manşetler 'İnce hesap'la çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dün yapılan 18. Olağanüstü Kurultayı'nda 740 oyla yeniden Genel Başkan seçildi.



Divan Başkanı Engin Altay, genel başkanlık için yapılan seçimin resmi sonuçlarını açıkladı.



Altay, kayıtlı 1218 delegeden 1181'inin oy kullandığını, oyların 1155'inin geçerli, 26'sının geçersiz olduğunu söyledi.



Engin Altay, oylardan 740'ını alan Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel bakan seçildiğini, diğer aday Muharrem İnce'nin ise 415 oy aldığını bildirdi.



CHP kendi içinde tartışır



CHP Genel Başkanlığına yeniden seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP kendi içinde tartışır. Ama bunu büyük bir disiplin içinde yerine getireceğiz" dedi.



Kılıçdaroğlu, ATO Congresium'daki CHP 18. Olağanüstü Kurultayında, genel başkanlık seçimini kazanmasının ardından partililere hitap etti.



Bayram havası içinde kongre yaptıklarını, sağlıklı bir rekabetin olabileceğini, bir arada tartışılabileceğini bütün dünyaya gösterdiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, bundan mutlu olduğunu söyledi. 



Kılıçdaroğlu, "Şimdi hepimize bir görev düşüyor, gençler meydanlarda sloganlar atıyorlardı, birleşe birleşe kazanacağız diye. Evet, artık ayrılık, gayrılık yok. Artık birleşe birleşe kazanacağız. Bütün delege arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. CHP'ye yakışır bir kurultayı gerçekleştirdiğimiz için" diye konuştu.



Kılıçdaroğlu, genel başkanlığına adaylığını koyan Muharrem İnce'yi de kürsüye çağırdı.  



"Bir kulvar açtık" 



CHP'nin büyük bir aile olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, partinin her zaman yeni kadrolar yetiştirmek ve halka umut vermek zorunda olduğunu söyledi.



Kılıçdaroğlu, "CHP kendi içinde tartışır. Ama bunu büyük bir disiplin içinde yerine getireceğiz. Bu konuda size söz verdim, sözüm söz" diye konuştu.



Gençlere "Size her zaman inandım, her zaman güvendim" diye seslenen Kılıçdaroğlu, ülkenin geleceğinin gençlikte olduğunu söyledi.



Kılıçdaroğlu, "Siyasete giriniz. Türkiye'de siyaset yapmak isteyen gençler siyaseti zorlayınız, siyasete giriniz. Mutlaka siyasette yerinizi alın. Bir kulvar açtık, o kulvarı genişletin, yüzde 10 barajını kabul etmeyin. Daha fazlasını isteyin" dedi.



Partililere teşekkür eden Kılıçdaroğlu, "Kuzey Kore'nin kurultayı değil burası, Türkiye Cumhuriyeti'nde CHP'nin kurultayı. Şükranlarımı sunuyorum" diyerek, sözlerini sonlandırdı. 



İnce: Kılıçdaroğlu rakibim değil genel başkanım



Kılıçdaroğlu, teşekkür konuşmasının ardından Muharrem İnce'yi kürsüye davet etti. Kılıçdaroğlu ile delegeleri ve partilileri selamlayan İnce, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:



"Beni daha önce Yalova'daki seçmenler seçiyordu, grup başkanvekilliğine milletvekilleri oy veriyordu ama bugün Hakkari'den Edirne'ye, Artvin'den Muğla'ya Türkiye'nin dört bir yanından kurultay delegesi arkadaşlarım oy verdi. Önceden 15 saat çalışıyorsam şimdi 20 saat çalışacağım. Sorumluluğum arttı."



Gençlere, "Yarışacağız, tartışacağız ama kavga etmeden sonucu kabulleneceğiz" diye seslenen İnce, Türkiye'ye çok partili yaşamı CHP'nin getirdiğini ifade etti. İnce, şunları kaydetti:



"Şimdi bunu taçlandırmak için, bu Recep Tayyip Erdoğan'ın ileri demokrasi dediği bu faşist düzeni yıkmak için el birliği ile çalışacağız. Sıfır oy aldığım iller başta olmak üzere il başkanlarımızın emri olur, ne zaman davet ederseniz oradayım. Çalışmalara devam edeceğiz. Bir saat öncesinde Sayın Kılıçdaroğlu, benim rakibimdi, şimdi benim rakibim değil benim genel başkanım. Bu yağma düzeninden, faşist diktatörden kurtulmak için elimden ne geliyorsa onu yapacağım. Bana oy veren, vermeyen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum."



Kurultaya bugünkü gazete manşetlerinde yer verildi. (AA)



"Kılıçdaroğlu yeniden Genel Başkan seçildi, manşetler 'İnce hesap'la çıktı!" Galerisine Göz At



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin