Kılıçdaroğlu TOGG'un fabrika açılışına katılacak mı? Faik Öztrak, 'Davet geldi' diyerek açıkladı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Merkez'de MYK sonrası açıklamalarda bulundu. Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yerli otomobil TOGG'un fabrika açılışı için davetiye gittiği iddialarını doğruladı. Öztrak, Kılıçdaroğlu'nun törene katılmayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu TOGG'un fabrika açılışına katılacak mı? Faik Öztrak, 'Davet geldi' diyerek açıkladı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezindeki MYK sonrası basının karşısına geçti. Öztrak, açıklamalar yaptıktan sonra soruları yanıtladı. Öztrak, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, 'TSK kimyasal silah kullandı' iftirasına destek vererek, terör örgütü PKK lehine açıklamalarda bulunmasına ilişkin soruyu geçiştirdi. Öztrak, Kılıçdaroğlu'nun, 'Bir de beni denesinler.' şeklindeki ifadelerinin adaylık ilanı olarak yorumlanıp yorumlanmayacağı ile ilgili soruya ise, "Türkiye 6 genel başkanın ağzından 13.Cuumhurbaşkanının ismini duyacak." dedi. Öztrak, Kılıçdaroğlu'na TOGG'un fabrika açılışı için davet geldiğini, Kılıçdaroğlu'nun davete katılmayacağını açıkladı.

KILIÇDAROĞLU ADAY OLACAK MI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir canlı yayında Cumhurbaşkanı adaylığı için bir de kendisinin denenmesi gerektiğini ifade etmişti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan da, Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinin adaylık ilanı olarak yorumlanması gerektiğini belirtmişti. CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a bu soru soruldu. Öztrak, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili soruya net cevap vermekten kaçındı. Öztrak, Başkan Erdoğan'ın telaşlandığını öne sürdü, "Biraz daha sabredecek. Türkiye 13.Cumhurbaşkanının ismini 6 genel başkanın ağzından duyacak." dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN 'REFERANDUM' ÇAĞRISINA YANIT

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başörtüsü anayasası için referandum çağrısını da değerlendiren Öztrak, buna sıcak bakmadıklarını ifade etti. Öztrak, "Milletimizi referandumla yormasınlar, biz kanun teklifi verdik." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU TOGG'UN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILACAK MI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOGG'un açılış törenine davet edildiği iddia edilmişti. Öztrak, iddiaları doğruladı. Ancak Kılıçdaroğlu'nun törene katılmayacağını ifade etti. Öztrak, TOGG'un özel bir girişim olduğunu, davetin TOGG'dan gelmesi halinde katılacaklarını ancak Cumhurbaşkanlığı'ndan davet aldıkları için katılmayacaklarını söyledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin