Kılıçdaroğlu tarihi Kurultay'da delegelere sesleniyor: Sizi utandıracak hiçbir şey yapmadım. Her şeyi Türkiye için yaptım

38. Olağan Kurultayı'nda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu açılış konuşmasını yaptı. Salona gelen Kılıçdaroğlu delegelerden büyük destek gören Kılıçdaroğlu'nu Özgür Özel'in taraftarları da alkışladı. Kurultay'ın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, "Sizi utandıracak hiçbir şey yapmadım. Her şeyi Türkiye için yaptım" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu sözlerini "Ben de bir sonraki kurultayda sizlerin arasında oturup seçilen yeni genel başkanımı alkışlayacağım" diye bitirdi.

Google Haberlere Abone ol

38. Olağan Kurultayı'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açılış konuşmasını yaptı. Salona gelen Kılıçdaroğlu delegelerden büyük destek gören Kılıçdaroğlu'nu Özgür Özel'in taraftarları da alkışladı.

Diğer Genel Başkan adayı Özgür Özel ile tokalaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saygı duruşundan sonra Kurultay resmen başlamış oldu.

Kılıçdaroğlu daha sonra Kurultay'ın açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: 

"Bizi dinleyen bütün yurttaşlarıma CHP'nin 38. Kurultayı'ndan kucak dolusu sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz. Bu yıl CHP'nin 100. yılı, 100. yaşımızı kutladık. 2. yüzyılın başlangıcındayız. 100 yıllık bir tarih her siyasal partiye nasip olan bir tarih değildir. Kapatıldık, arşivlerimize el konuldu, yılmadık direndik ve 100. yılımızı şimdi kutluyoruz."

"Sizi utandıracak hiçbir şey yapmadım. Her şeyi Türkiye için yaptım."

"Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisiyiz. Biz ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzendir diyenlerin partisiyiz. Biz hiçbir çocuğumuzun yatağa aç girmemesi için çalışan bir partiyiz."

"Partinin yükünü taşıyan örgütlerdir. Örgütler 100 yıllık birikimimizin temel taşlarıdır.
Hiç kimse örgütün otoritesini, gücünü dayanışma ruhunu sarsamaz. 
Ben dahil; hiç kimse kendisini partinin üstünde asla ve asla göremez."

"Tarihin bize yüklediği sorumluluk dedim. 6 lider oturduk; ilk toplantı. Bu tabloyu kısmen anlattım. Kendilerine şunu söyledim; ülkede demokrasi yok. Bize tarihin yüklediği bir sorumluluk var. Gereğini yapmak zorundayız. Uzun uzun anlattım.

Ve 6 parti bir araya geldik. Ülkeyi nasıl yöneteceğimiz için oturduk çalıştık. Ortak mutabakat metni hazırladık. Arkasından gerçek bir demokrasiyi getirmek ve güçlendirilmiş parlamenter sistem için bir çaba daha harcadık. 

İş Cumhurbaşkanlığı adaylığının seçilmesine gelince masadan kalkmalar, yeniden dönmeler geldi. Ayrıntılara girmek istemiyorum, ancak şunu söyleyeyim sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım."

"Çalıştık, yıkılmadık, asla ve asla boyun eğmedik. Çünkü şuna inanıyorduk. Yolu doğru olanın yükü ağır olur. Hançerlerle beraber yükümüz ağırdı. Beni asıl üzen sırtımdaki hançerlerdi."

"Seçim bitti, kazanamadık, değişim söylemleri başladı. DEğişim söylemini dillendirenler uzun süredir değişmeyenlerdi. Ama seçimden sonra ilk işim onları değiştirmek oldu. Değişim, herkesin bilmesi gereken bir gerçek var. Değişimeyen tek şey değişim değil. Hayatın kendisidir değişim. 

İlk değişimi ne zaman söyledim. 2019. En büyük değişimi yaşayan parti CHP'dir. 2021, 2022, 2023. En büyük değişimi yaşayan parti CHP'dir.

Kılıçdaroğlu tarihi Kurultay'da delegelere sesleniyor: Sizi utandıracak hiçbir şey yapmadım. Her şeyi Türkiye için yaptım

Sivas'ın ötesinde rozet takamıyorduk, Diyarbakır, Mardin'e giremiyorduk. Bugün oralardan milletvekili çıkardık. Hangi değişimden söz ediyorsunuz?"

"İktidar olmanın yolu toplum tüm kesimlerine ulaşmaktır. Türkiye coğrafyasının her adımını karış karış gezdim, gezmeye de devam edeceğim.

Doğu Anadolu'da Tunceli'nin kuş uçmaz kervan geçmez bir köyünde doğdum. Üniversiteyi sadece ben bitirdim. Kardeşlerimin, evlatlarımın ne yaptığını çoğu kişi bilmez. Haram yememelerini söyledim. Ücra bir köyden çıktım, okudum mücadele ettim. En ağır sınavları kazandım. Devlette önemli görevlere geldim. Bana bu imkanı sağlayan büyük Atatürk'e şükran borçluyum.

Bütün bunlara rağmen 1 an olsun namerde boyun eğmedim, eğmeyeceğim. 1 kere bile olsa, 1 kere bile olsa haramzadelerin sofrasına oturmadım, asla oturmayacağım. 

Mustafa Kemal'in kurduğu partide hiçbir zaman Majestelerinin muhalefeti olmadım, birilerinin muhalefeti olmadım. Benim evim benim sarayımdır. Sarayın sofrasına gidip diz çökmedim."

"7 Mart 2023. Grup toplantısında şu cümyleyi kurdum, "Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak zordur." Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak için emeklinin işçinin hakları yendiği zaman TÜİK'in önüne gidip direneceksiniz. Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak için mulüakatte çocukların hakları yendiği zaman MEB'in önüne gideceksiniz. Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak için taşeron işçiler, mevsimlik işçilerin sesi olacaksınız. Aksi halde Bay Kemal'in yol arkadaşı olamazsınız. Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak için deprem olduğunda deprem bölgesine giden ilk genel başkan olacaksınız ve onların sorunlarını dillendireceksiniz. Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak için Çubuk'ta linç girişiminde bulunulurken aslanlar gibi dik duracaksınız. Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak için başka bir şeydir. Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak için başka partilerin CHP'yi dizayn etmelerine izin vermeyeceksiniz.

Kimlerin neyi beklediğini çok iyi biliyorum. CHP'yi nasıl karıştırdıklarını da iyi biliyorum. Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak için paramiliter gruplardan korkmayacaksınız. Meydan okuyacaksınız. Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak için vefalı olacaksın, vefalı. Bay Kemal'in yol arkadaşı olacaksan Bay Kemal'i arkadan hançerlemeyeceksin."

"Hangi mücadeleleri verdiğimizi ne çabuk unuttuk. Nasıl mücadele ettik, bunları nasıl unuturuz. 13 Haziran 2023. Grup toplantısı. Ben bir Genel Başkan olarak partimin uzun hedefli yapısını da düşünüyorum. Gemiyi limana sağlam götürmek kaptanın görevidir. Benim CHP kültüründen öğrendiğim en büyük derslerden biri budur. Bu kurultaydan 20 gün sonra bir tüzük kurultayı daha yapacağız. Değişim nasıl olur bütün dünya görecek."

 "Ben de bir sonraki kurultayda sizlerin arasında oturup seçilen yeni genel başkanımı alkışlayacağım"

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin