Kılıçdaroğlu söz verdi: O gazetelerin hortumunu keseceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete yakın gazetelere yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu söz verdi: O gazetelerin hortumunu keseceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete yakın gazetelerle ilgili açıklamalarda bulundu.



Kılıçdaroğlu, bugünlerde 'havuz medyası' diye tanımladığı bazı gazeteleri bir telaşın aldığını ve CHP'ye 'biraz daha saldırdıklarını' öne sürerek "Onlar saldırdıkça bizim iktidar yolumuz açılıyor. Biraz daha saldırmazsanız namertsiniz siz" dedi.



Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in 'el koyacağız' dediği hükümete yakın gazetelerle ilgili şunları söyledi:



"Ama biz iktidar olduğumuzda 'onların gazetelerine el koyacağız.' Öyle bir şey yok. Hiç kimsenin gazetesine el koymayacağız, herkes özgürce yayınını yapacak ama bir şeyi kesinlikle yapacağız. O gazetelere giden hortumları, sözüm söz keseceğiz. Devletin bankalarından götürüyorsunuz, bankaların genel müdürüne telefon ediyorsunuz babanızın çiftliği gibi 'oğlum Süleyman 2 milyon gönder' diye. Bunları keseceğiz, vatandaş okuyorsa ayakta kalırsın, okumuyorsa zaten gümbürdeyip gidersin sen." 



Yaşar Kemal'in vefatı 



Türkiye'nin dün bir ulu çınarını, Yaşar Kemal'i kaybettiğini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, Yaşar Kemal'in "insan bedeni kadar değil, yüreği kadar dünyada yer kaplar" dediğini anımsattı. 



Yaşar Kemal'in yaşamından örnekler veren Kılıçdaroğlu, "Dik durdu, adam gibi durdu, ödün vermedi ilkelerinden. Dik durduğu için komünist damgası yedi, hapislere atıldı, bedel ödedi. Ama bedel ödedim diye düşüncelerinden vazgeçmedi, dik ve namuslu aydın duruşunu, her dönem, her ortamda sergelide" dedi. 



Kemal'i lise yıllarında İnce Memed'i okuyarak tanıdığını aktaran Kılıçdaroğlu, Yaşar Kemal'in ayrı bir dili, barış ve sevgi üzerine kurulmuş ayrı bir dünyası olduğunu söyledi.



Siyasete atıldıktan sonra evinde iki kez ziyaret ettiğini bildiren Kılıçdaroğlu, bu ziyaretleri sırasında Yaşar Kemal'in kendisine İsmet İnönü'ye olan bir anısını anlattığını ifade etti. 



Bu anıyı anlatan Kılıçdaroğlu, "Yaşar Kemal nasıl bir Türkiye düşlüyor? Yaşar Kemal'in düşlediği Türkiye'de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecekti. Sigortalı, sendikalı insanların yaşadığı bir Türkiye istiyordu Yaşar Kemal. Çöplerden kağıt toplayan değil, neşe içinde okula giden çocukların Türkiyesi'ni istiyordu. Yaşar Abdi Ağaların değil, İnce Memed'lerin Türkiye'sini istiyordu" değerlendirmesini yaptı.



12 Eylül askeri darbesi sonrasında yaşı büyültülerek idam edilen Erdal Eren'in annesi Şadan ErenI'in hayatını kaybettiğini de hatırlatan Kılıçdaroğlu, Eren'e Allah'tan rahmet diledi ve onu unutmayacaklarını söyledi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin