Kılıçdaroğlu sel felaketinin yaşandığı Antalya’da: Hiçbir ailenin geliri asgari ücretin altında olmayacak

CP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Antalya’da sel felaketinin yaşandığı ilçelerde ziyaretlerde bulundu. Millet İttifakı adayları hakkında "oy verirseniz yardımlar kesilir" yönünde propaganda yapıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "İktidar olduğumuzda hiçbir ailenin geliri asgari ücretin altında olmayacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu sel felaketinin yaşandığı Antalya’da: Hiçbir ailenin geliri asgari ücretin altında olmayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta sel felaketinin yaşandığı Antalya'da gün boyu temeslarda bulundu.

Kumluca ilçesini ziyareti sırasında CHP'li ve AK Parti'li belediyelerden yardım geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, "AK Parti'li belediye başkanlarının da buraya araç gereç gönderdiklerini biliyorum. Onlara da yürekten teşekkür ederim çünkü biz bir aradayız, farklı düşünebiliriz ama bir yerde felaket olduğu zaman beraber yardıma koşmak zorundayız" dedi.

İlçelerdeki ziyaretlerinin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesince Cam Piramit Sabancı Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 45 Ayda 80 Proje Toplu Açılış Töreninde yaptığı konuşmada, Millet İttifakı iktidar olduğunda aile destek programını getireceğini ve hiçbir ailenin gelirinin asgari ücretin altında olmayacağını belirtti.

 Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı adayları için "oy vermeyin, oy verirseniz sosyal yardımlar kesilir, yardım alamazsınız" diye propagandalar yapıldığını ancak göreve gelen belediye başkanlarının iyi bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Hiçbir sosyal yardımın kesilmediğini, bilakis arttığını ve insani boyutlarda yardımların gerçekleştirildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, ihtiyaç sahibi ailelerin onurları zedelenmeden yardımlarını aldıklarını belirtti. Millet İttifakı olarak seçimlerde iktidara geldiklerinde de aile desteklerine yönelik projelerinin olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Allah nasip ederse Millet İttifakı 6 ay sonra maratonu bitirecek, iktidar olduğunda aile destek programı gelecek. Hiçbir ailenin geliri asgari ücretin altında olmayacak. Sağ elin ödediğini sol el görmeyecek. Ödenecek yardım, banka hesabına yatacak. Kadının banka hesabına yatacak. Kadın her ay işçi, memur gibi parasını çekecek, onun yoksul olduğunu sadece devlet bilecek." diye konuştu.

Millet İttifakı belediyelerine sık sık müfettiş gönderildiğini, ödeneklerinin kesilmeye çalışıldığını savunan Kılıçdaroğlu, bu tür engellere rağmen belediyelerin çalışmaya devam ettiğini dile getirdi. Bir belediye başkanına 200'ün üstünde müfettiş geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Belediye başkanına 'Yer ayırın, gelsinler orada otursunlar' dedim. Hatta Ankara'ya gitmelerine gerek yok, deyin ki 'siz burada kalın, 365 gün denetim yapın'. Denetimden çekinmeyiz, denetimden korkmayız ama ön yargılı denetim olmamalı. Ön yargılı denetim olmayan bir olay olmuş gibi yapıp, belediye başkanlarımızı cezalandırmak istiyorlar. Bereket versin, her şeye rağmen bu ülkede namuslu hakimler var, dosya önüne düştüğü zaman 'ya bunda soruşturma mı olur?' diye dosyayı kapatıyor ya da belediye başkanının hakkını teslim ediyor."

Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının hesap vermesinden yana olduklarını ancak denetimlerin ön yargısız yapılması gerektiğini belirtti.

"6 LİDER BİRLİKTE"

Millet ittifakı olarak bir arada olduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"6'lı masada 6 lider birlikteyiz. 6 liderin tek hedefi var. Bu ülkeye demokrasi, huzur, barış getirmek, kucaklaşmayı sağlamak, ayrılmayı, kavga etmeyi değil, kin ve öfkeden arınmayı, kucaklaşmayı getirmektir. Gerçek anlamda demokrasi getirmek istiyoruz. Bu ülkeye demokrasi geldiği zaman barış ortamı sağlamış oluruz. Demokrasi geldiği zaman insanların karnı doyacak. Demokrasi geldiği zaman insanlar düşüncelerini özgürce ifade edecek. İşe demokrasiden başladık. Bizi bir araya getiren temel kavram demokrasidir. Demokrasi olmazsa ekmek olmaz."

Dünyada demokrasisi gelişmiş ülkelerin ekonomisinin de geliştiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, kendilerinin de demokrasiyi geliştirerek kaynakları verimli kullanacaklarını bildirdi.

Demokrasi geldiğinde ekonominin, yüksek teknolojinin gelişeceğini, ülkenin büyüyeceğini, çiftçinin üreteceğini ve üretirken zarar etmeyeceğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Demokrasi ile güçlü bir Türkiye gelecek. Hep birlikte dünyaya haykıracağız. 'Ey dünya seninle rekabet etmeye geleceğiz, rekabet edeceğiz, çünkü bir katma değeri yüksek ürün üreteceğiz, sizin pazarınız olmayacağız,' diyeceğiz." dedi.

"GENÇLER YURTDIŞINA GİTMEYECEK"

Bugün kullanılan cep telefonlarının Türkiye'de üretilmediğini belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi katma değeri yüksek ürün üreten bir ülke haline getireceklerini kaydetti.

Üniversiteleri de bilgi üreten mekanlar haline getireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Üniversiteleri gerçek alamda üniversite yapacağız, bilgi üreten üniversiteler yapacağız, o nedenle Amerika'ya gittim, o nedenle MIT'e gittim, dünyanın bir numaralı üniversitesi teknoloji konumunda. İngiltere'ye gittiğimde vatandaşlık için aranan koşullar, dünyanın en önemli 20 üniversitesinden kim mezun olursa olsun İngiltere'ye geldiğinde vatandaşlık veriyorlar. Bizde ise ne olursan ol 400 bin dolarlık daire aldın mı sana vatandaşlık veriliyor. Onların dünyaya bakışına bakın bizimkine bakın." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, gençlerin geleceğini yurt dışında aradıklarını söyledi. Gençlerin yurt dışında değil, kendi ülkelerinde üretmelerine, çalışmalarına, emeklerinin karşılığını almalarına imkan sağlayacaklarını aktaran Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençlerin neden yurt dışına gitmek istediğini araştırdık. İki temeli var. Gençler özgürlük istiyor, özgürce düşüncelerini ifade etmek istiyor, sanat ve kültürün yaşamının bir parçası olmasını istiyorlar. 'Bu asgari ücretle ne ev ne otomobil alabilirim' diyor. 'Ama Almanya, Norveç, Kanada'ya gitsem hem ev hem otomobil alırım' diyor. 'O zaman bana bu ülke ne veriyor' diyorlar. O gençlerin tamamına sesleniyorum, asla umutsuz olmayın. Düşündüklerinin hepsini 6'lı masadaki her lider düşünüyor. Bunların tamamını Türkiye'de hayata geçireceğiz. Mutlu, huzurlu, yaşanacak, imrenilecek bir Türkiye'yi hep birlikte hayata geçireceğiz."

"KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI, AKŞENER BAŞBAKAN OLSUN"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, sosyal yardımlardan tarıma, altyapıdan ulaşıma kadar yapılan projeler hakkında bilgi verdi. Kendisinin Kılıçdaroğlu'nun takdiri ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in desteğiyle göreve geldiğini belirten Böcek, Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı, Meral Akşener'i de başbakan olarak görmek istediklerini söyledi.

“DERS ALINMASI LAZIM”

Parti üst yönetimi, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ve diğer ilçe belediye başkanlarının da katıldığı ziyarette Kılıçdaroğlu, Kumluca merkezde köprüleri yıkılan derenin olduğu alanda inceleme yaptı.

Bölge halkıyla sohbet eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, burada açıklama yaptı. Doğal afetlerin insan elinde olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Önlem almak lazım. Gördüğüm kadarıyla burada daha önce de benzer olaylar oldu. Uzmanlar gelmiş ve orada göletlerin yapılması gerektiğini söylemiş. Bunu tespit edenler, devletin liyakatli personeli, uzmanları, mühendisleri. Böyle olursa aşırı yağış halinde de sorunlar giderilebilir ama aradan uzun süre geçmesine ve o felaketler yaşanmasına rağmen bu göletlerin yapılmaması ciddi bir sorun tabi. Siyasi iktidar tarafından ders alınması ve göletlerin yapılması lazım. Çok büyük maliyetler değil aslında, küçük maliyetler" dedi.

'ACILARINIZI PAYLAŞMAK İÇİN GELDİM'

Felaket ve sonrasındaki süreçte büyükşehir ve diğer belediye başkanlarının da ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Bu tür felaketlerde sağ olsun başta İstanbul ve Ankara olmak üzere pek çok belediye başkanımız da buraya gerekli araçları gönderdi. Yiyeceğinden, içeceğinden, vatandaşın yaşadığı sıkıntıları gidermek için ellerinden gelen çabayı gösterdiler. Ben hepinizin huzurunda başta Muhittin başkan olmak üzere buraya yardım gönderen bütün belediye başkanlarına, kimsenin hakkını yemek istemem, AK Parti'li belediye başkanlarının da buraya araç gereç gönderdiklerini biliyorum. Onlara da yürekten hepinizin huzurunda teşekkür ederim. Çünkü biz bir aradayız, farklı düşünebiliriz ama bir yerde felaket olduğu zaman hep beraber yardıma koşmak zorundayız. Yardım gönderen, yaraları saran, sizin acılarınızı paylaşan bütün kardeşlerime yürekten teşekkür ederim. Dolayısıyla bir felaket konusunda hiçbir parti gözetmeksizin katkı veren, en azından yaşanan felaketin ortaya çıkardığı zararları giderme konusunda emek harcayan bütün belediye başkanlarına teşekkür etmek isterim. Bu benim görevimdir zaten, hiçbir ayrım yapmaksızın" diye konuştu.

Bölgenin önemli tarım konusunda önemli olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Buranın sürekli üretmesi lazım, ürettiğinde hem burası hem Türkiye bizler de kazanıyoruz. Dolayısıyla var olan sorunların çözümü konusunda büyük çabalar gösterildi" dedi. 

‘İKİNCİ KEMAL’ CEVABI: MERAKLANMAYIN HALLEDECEĞİM

Kumluca ilçesinin ardından Finike ilçesini de ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, park alanında vatandaşlarla bir araya geldi. Finike Belediyesi'ne ziyarette bulunan Kılıçdaroğlu, dışarıdaki vatandaşların 'balkon, balkon' sloganları üzerine belediye binasına ait balkona çıkarak buradan kısa bir konuşma yaptı.

'Halkın umudu Kılıçdaroğlu' sloganlarıyla balkondan vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Bir şeyden emin olmanızı isterim, Türkiye bu karanlık tabloyu kesinlikle hak etmiyor ve kesinlikle bunu aşacağız ve bunu aşmanın yolu sizden alacağımız destek. Huzur içinde, beraber, birlikte yaşamak istiyoruz. Kucaklaşmak istiyoruz, kavga etmek istemiyoruz. Birileri kavga ediyor, hiç endişe etmeyin, onu emekli etmeye söz verdim" dedi.

Park ziyaretinde ise Kılıçdaroğlu'na bir kadın, "İkinci Kemalimiz olun ne olur" diye seslendi. Kılıçdaroğlu, “Halledeceğim meraklanmayın" diye yanıt verdi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin