Kılıçdaroğlu önce Davutoğlu'na sonra medya patronlarına seslendi!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, medyaya uygulanan baskılarla ilgili açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu önce Davutoğlu'na sonra medya patronlarına seslendi!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve dünyanın en fakir devlet başkanı Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica, Bakırköy Balıkçılar Barınağı’nda kahvaltıda bir araya geldi.



Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, medyaya baskılara da sert tepki gösterdi.



Kılıçdaroğlu önce Davutoğlu'na sonra medya patronlarına seslendi!



Kılıçdaroğlu şu açıklamaları yaptı:



"Medyadan neden korkuyorsunuz? Haber veriyor. Beğenmezseniz almazsınız, izlemezsiniz. Onları susturmak, iktidarın savunuculuğunu yapan bir düşünce şu anda egemen zaten AKP hükümetinde. Ve bu sorun Türkiye’nin en temel sorunlarından biri olmaya aday. Medya rahatlıkla yazabilmeli, eleştirebilmeli. Hükümetin eleştirilmediği bir medya ordusu Türkiye’ye felaketi getirir. Eğer medya özgür değil, halkın haber alma kanalları tıkanıyorsa o ülkede demokrasi olmaz. İyi polisi Davutoğlu oynuyor. Kapının arkasında, şimdi rahatlıkla kendi televizyon programlarında belli medya organlarında yazarlar açıkça suçlanıyor, gazete patronları tehdit ediliyor.



'Sen artık gazeteyi yönetemezsin' diyorlar. Bu benim aklıma hiç gelmeyen bir olay. Bu cüreti nereden alıyor bunlar? Bu desteği nereden alıyorlar. O nedenle ben sayın davutoğlu’na çağrı yapıyorum, sen bu söylemlere destek veriyor musun vermiyor musun? Sen bunlardan mı balkon konuşmasındaki düşüncelerinden yana mısın? Biz de o zaman anlarız ki Davutoğlu herkesi kucaklıyor, medya üzerinde baskı olmayacak ve bunun da güvencesi hukuk düzeni olacak. Eğer Davutoğlu bu konuda açıklama yapmazsa, doğrudan doğruya biz baskıcı yönetimden yanayız, gazetecilerin işine son vereceğiz, bizim dediklerimizi yapmazlarsa her türlü baskıyı kuracağız anlamına geliyor. 



Özellikle medya çalışanlarının, patronlarının biraz dik durması lazım. Medyanın kendi içerisinde zaman zaman tartışmalar oluyor. Medyaya yönelik iktidar kanalından baskı gelirse, buna bütün medya organlarının ortak ses çıkartması lazım. Düşüncem bu."



Kılıçdaroğlu önce Davutoğlu'na sonra medya patronlarına seslendi! - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin