Kılıçdaroğlu olmasaydı İBB adayı Ekrem İmamoğlu olamazdı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan çok konuşulacak sözler

CHP içerisindeki liderlik krizi ve değişim polemiği devam ederken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan çok konuşulacak açıklamalar geldi. İstifa çağrılarının yapıldığı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında konuşan Kaftancıoğlu, "Yakışmayacak bir şekilde itibarsızlaştırılıyor. Kılıçdaroğlu Genel Başkan olmasaydı CHP'de benim gibi bir siyasi aktör olamazdı. Çok büyük ihtimalle Ekrem İmamoğlu profilinde birisi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olamazdı" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu olmasaydı İBB adayı Ekrem İmamoğlu olamazdı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan çok konuşulacak sözler

CHP'de değişim gerginliği sürerken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Bir süredir aralarında gerginlik olduğu iddia edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da konuşan Kaftancıoğlu, "Kılıçdaroğlu Genel Başkan olmasaydı CHP'de benim gibi bir siyasi aktör olamazdı. Çok büyük ihtimalle Ekrem İmamoğlu profilinde birisi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olamazdı" ifadelerini kullandı.

"EŞ, DOST, TANIDIK, İL BAŞKANI..."

Sözcü gazetesine açıklamalarda bulunan Kaftancıoğlu'nun dikkat çeken ifadeleri şöyle: 

"Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olmasaydı Cumhuriyet Halk Partisi'nde benim gibi bir siyasi aktör -beğenirsiniz, beğenmezsiniz- olamazdı. Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olmasaydı çok büyük ihtimalle Ekrem İmamoğlu profilinde birisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olamazdı. O zaman da mesela "sağcıydı" derlerdi; eş dost, tanıdık, il başkanı, yakını kim ise getirir onu belediye başkan adayı yaparlardı."

"İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR, BUNUN KARŞISINDAYIM"

"Bugünlerde 'Gitmeli, bırakmalı' diye bence yakışmayacak bir şekilde itibarsızlaştırılıyor, bunun korkunç karşısında olduğumu bir kez daha söylemek isterim. Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'ne Genel Başkan olduğunda parti sosyal demokrat bir parti, bir şekilde o günün siyasi gerçekliğidir vs. sebep önemli değil, toplumun bir alanına sıkıştırılmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu'yla birlikte parti solun, sosyal demokrasinin bütün yelpazesine açılması için kararlı bir süreç yürüttü. Bu süreci yürütürken 12 yıl önce olduğu noktayla bugünkü noktaya baktığımda parti yeni siyasi aktörler kazanmaya başladı, toplumun daha geniş bir tabana yayıldı." 

"KILIÇDAROĞLU OLMASAYDI İMAMOĞLU İBB ADAYI OLAMAZDI"

"Kendimden örnek vereyim, Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olmasaydı Cumhuriyet Halk Partisi'nde benim gibi bir siyasi aktör -beğenirsiniz, beğenmezsiniz- olamazdı. Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olmasaydı çok büyük ihtimalle Ekrem İmamoğlu profilinde birisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olamazdı. O zaman da mesela "sağcıydı" derlerdi, eş dost, tanıdık, il başkanı, yakını kim ise getirir onu belediye başkan adayı yaparlardı.

Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olmasaydı gencecik milletvekilleri siyasette varlık gösteremezdi. Bunların katlanarak artması lazım ama bu süreçler bir zamandır, birdenbire bir sihirli değnekle bu işler yapılmaz. Şimdi tam da bu söylediğim şeylerin topluma, daha geniş bir tabana yayılması ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin -Genel Başkan'ın ifadesiyle söylüyorum- güvenli limana ulaşabilmesi için o örgütlü yapısının da güçlendirilerek o umutsuz olan kesimleri yeniden umutlandırabilmeyi başarabileceğine inanıyorum." 

Kılıçdaroğlu olmasaydı İBB adayı Ekrem İmamoğlu olamazdı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan çok konuşulacak sözler

MURAT ONGUN'DAN PROFİL GÖNDERMESİ

Söz konusu röportajın sosyal medyada gündem olmasının ardından İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun, Kaftancıoğlu'nun sözlerine gönderme yaparak 'profil' paylaşımında bulundu.

Ongun kişisel sosyal medya hesabından “Profil”den İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ifadelerini kullanarak İmamoğlu'nun profilden çekilmiş 4 adet fotoğrafını paylaştı ve tweette göz kırpan emoji kullandı. Ongun tweetinde, Kaftancıoğlu'nun bugün yayınlanan söyleşisine gönderme bulundu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin