Kılıçdaroğlu Memleket Partisi'ne gidecek. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu: Arkadaşlarımız ziyaret için başvuru yapacaklar

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyaretlerine devam edeceğini açıkladı. Memleket Partisi'nde gideceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlarımız ziyaret için başvuracaklar. Uygun görürlerse, belirlenen tarihte gitmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu Memleket Partisi'ne gidecek. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu: Arkadaşlarımız ziyaret için başvuru yapacaklar

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, siyasi parti ziyaretlerini sürdürürken Memleket Partisi ile ilgili de flaş bir açıklama yaptı.

Gazeteci Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi sonrası afetzedelerden yapılan konutlar için para alınacak olmasını eleştirdi. Depremzedelere verilecek konutlar için ücret almayacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Vatandaş bu konutları satın alırken kime güvendi? Devlete. Neden güvendi? Çünkü o konut vatandaşa teslim edilene kadar 22-23 imza atılıyor. Yer belirleniyor imza atılıyor. Zemin etüdü yapılıyor imza atılıyor. Proje ruhsatlandırılıyor imza atılıyor. Yapı denetimi başlıyor imza atılıyor. İskan için imza atılıyor. Vatandaş ise sadece tapuyu alırken imza atıyor. Haliyle imza atan herkes, yani devlet, o vatandaşa aldığı evin güvenli olduğunu beyan etmiş oluyor. Eğer o ev şimdi kullanılamaz hale gelmişse, sorumluluk devletindir ve devlet bu sorumluluğu karşısında vatandaşın evini vermek zorundadır” diye konuştu.

İNCE İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

Deniz Zeyrek, görüşmeyi kaleme aldığı Sözcü'deki yazısında Kılıçdaroğlu'nun Muharrem İnce ve Memleket Partisi yanıtlarına da yer verdi. Zeyrek, Kılıçdaroğlu'nun Memleket Partisi'ne gidip gitmeyeceği sorusuna ise şu yanıtı verdiğini aktardı: "Diğer partiler gibi Memleket Partisi'ne de gideceğim. Arkadaşlarımız ziyaret için başvuracaklar. Uygun görürlerse, belirlenen tarihte gitmek istiyorum" karşılığını verdi.

HDP'NİN BAKANLIK TALEBİ İDDİASI YOK

Kılıçdaroğlu ayrıca Zeyrek ile görüşmesinde HDP ziyaretiyle de ilgili açıklamalarda bulundu. Görüşmenin son derece olumlu geçtiğini aktaran Kılıçdaroğlu, bazı basın organlarında yer alan "Bakanlık verecekler" iddiasını ise yayanladı. Kılıçdaroğlu, HDP'nin bakanlık gibi bir talebi olmadığını vurguladığını aktardı. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin