Kılıçdaroğlu: Hiç kimseyi inancı, kimliği ve yaşam tarzı yüzünden ötekileştirmeyeceğiz 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı Yörük Türkmen Çepni Kurultayı'nda mesajlar verdi: "Kini ve öfkeyi bırakıp geleceğe umutla bakacağız. Herkesi kucaklayacağız. Hiç kimseyi inancı, kimliği ve yaşam tarzı yüzünden ötekileştirmeyeceğiz. Herkesi kucaklayacağız..."

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Hiç kimseyi inancı, kimliği ve yaşam tarzı yüzünden ötekileştirmeyeceğiz 

Yörük Türkmen Çepni Kurultayı Maltepe etkinlik alanında düzenlendi. Kurultaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çeşitli dernek ve federasyonlardan temsilciler katıldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na konuşmalarının ardından kaftan hediye edildi.

"TÜRK KÜLTÜRÜ BÜTÜN DÜNYAYA YAYILMIŞ DURUMDA" 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Türk dünyasının en büyük ve en değerli kentinin İstanbul Olduğunu belirterek, "Sadece tarihimizin değil, dünya tarihinin en öneli liderlerinden olan Fatih Sultan Mehmet Han'ın bize emaneti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de tarihinde uğradığı tek işgalden kurtararak bize emanet ettiği İstanbul'da sizlerle buluşuyoruz. Dolayısıyla kurultaya ev sahipliği yapan bu kentten çıkacak sonun, Türk dünyasına çok kıymetli mesajlar vereceğini de hissediyorum. Türk coğrafyası bütün dünyaya yayılmış durumda. Orta Asya'dan yola çıkan Türk kavimleri binlerce yıl boyunca coğrafyaları gezmiş, bu coğrafyalarda kendi kimliklerini ve kültürlerini yaşatmış. Bugün farklı coğrafyalarda yaşayan aynı kültürü taşıyan, aynı soydan gelen milyonlarca insanımızla binlerce yıldır süren kardeşliğimizi bir arada konuşuyoruz" dedi.

"KİNİ VE ÖFKEYİ BIRAKIP GELECEĞE UMUTLA BAKACAĞIZ" 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları ifade etti:

"Bu topraklarda aydınlanma 13. Yüzyılda Horasan'daki erenler ile başladı. Onlar Anadolu'ya gelip yerleştiler. Anadolu kültürünü büyüttüler. Sadece Anadolu değil balkanlar uzandılar. Güzel Türkçemizi ve kültürümüzü dünyanın her tarafına götürdüler. Bu kültür kadim bir kültürdür. Bu kültür aynı zamanda dilimizi unutturmayan bir kültürdür. Karacaoğlan yüz yıllar önce yaşadı ama bugün söylediğini hepimiz anlıyoruz. Dolayısıyla bu kadim kültürü yaratan atalarımız bize güzel bir miras bıraktı. Bırakılan bu mirası gelecek kuşaklara aktarmamız gerekiyor.

Bu güzel kültürün bir özelliği daha var. Kin ve öfkeyi barındırmaz. Kin ve öfke insana özgü bir kavram değildir. Kini ve öfkeyi bırakıp geleceğe umutla bakacağız. Herkesi kucaklayacağız. Hiç kimseyi inancı, kimliğini ve yaşam tarzı ile ötekileştirmeyeceğiz. Herkesi kucaklayacağız ve kainatta yaşayan bütün canlıların hakkını ve hukukunu koruyacağız. Hiç kimse unutmasın kainat adalet üzerine inşa edilmiştir. Ve horasan erenlerinin bugüne kadar bize bıraktıkları o güzel kültürün temelinde de adalet vardır. O nedenle adalet kavramını büyütmek ve peşinde koşmak zorundayız. Dünyanın birçok yerinde Türk kökenli birçok kişinin haksızlığa uğradığını biliyoruz. Onları mümkün olduğu kadar dile getiriyoruz. Ama burada önemli olan şu kendi kültürümüze sadece Türkiye'de değil dünyanın neresinde olursa olsun büyütmek ve yaşatmak zorundayız" 

"ALTI LİDER TÜRKİYE'NİN DEMOKRATİLEŞMESİNİ İSTİYOR" 

Kılıçdaroğlu seçim sürecinden geçtiklerini belirterek, "Şundan kesinlikle emin olun. Bu topraklarda yaşayan ve ülkesini seven hiç kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Biz umutsuzluğu değil umudu büyütmek zorundayız. Beraber birlikte mücadele etmek zorundayız. Beraber mücadele etmeye başladığımızda göreceksiniz ki, Türkiye'nin çözülmeyecek sorunu yok. Altı lider bir aradayız. Altı lider Türkiye'nin demokratikleşmesini istiyor. Bunun mücadelesini yapıyoruz. Bir aradayız ve birlikteyiz. Bozulacak masanın altı veya masanın üstü gibi söylemlerin hiçbirine inanmayın" dedi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin