Kılıçdaroğlu, havai fişek fabrikası patlamasında hayatını kaybeden işçilerin aileleri ile buluştu

Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya'da havai fişek fabrikası patlamasında hayatını kaybeden işçilerin aileleri ile yaptığı görüşmede "Bu devletin yetkilileri gelip, sizin sofranıza oturup, sizden helallik istemek zorundalar" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, havai fişek fabrikası patlamasında hayatını kaybeden işçilerin aileleri ile buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya'da meydana gelen havai fişek fabrikası patlamasında hayatını kaybeden işçilerin aileleri ile buluştu. 

Kılıçdaroğlu işçilerin ailelerinin yargılama sürecine tepkileri ve adalet talepleri hakkında; "Bu devletin yetkilileri gelip, sizin sofranıza oturup, sizden helallik istemek zorundalar. Çünkü devleti yönetenlerin vatandaşa karşı kendilerine düşen görevi yapması lazım. Ölenleri geri getiremiyorsunuz, acılar herkesin yüreğinin bir yerinde duruyor ama 'haksızlık oldu, yanlışlık oldu, burada bir yanlışımız var' diye bunu telafi etmeleri, size gelmeleri lazımdı" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU? 
Sakarya'nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm üzerine kurulu havai fişek fabrikasında 3 Temmuz 2020'de saat 11.15'te meydana gelen ve olay yerine 50 kilometre mesafedeki kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda 7 kişi hayatını kaybetmiş, 127 kişi yaralanmıştı. 

Mahkeme heyeti iş güvenliği uzmanı Aslı Bozkurt´a, sorumlu personel Ahmet Çağrıcı´ya, genel ustabaşı Erşan Öztürk´e, fabrika sorumlu müdürü Asiye Angın´a `Bilinçli ve taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma´ suçundan 6 yıl 8´er ay, genel ustabaşı Hasan Ali Velioğlu´na 12 yıl 6 ay, fabrika sahipleri Yaşar Coşkun ve Ali Rıza Ergenç Coşkun´a ise 16 yıl 3´er ay hapis cezası verilmesine karar verdi. Tutuklu yargılanan Hasan Ali Velioğlu verilen kararın ardından tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin