Kılıçdaroğlu, grup toplantısını Niğde'de yaptı! Çiftçiye vaatlerde bulundu, iktidara tarım eleştirisinde bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde'de gerçekleştirilen partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, çiftçiye vaatlerde bulundu. "Tarımı kalkındıracağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, grup toplantısını Niğde'de yaptı! Çiftçiye vaatlerde bulundu, iktidara tarım eleştirisinde bulundu

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

Niğde tarım açısından son derece zengin ve önemli bir kentimiz. İktidarda olanların Niğde'ye verdikleri sözleri tutmadıklarını biliyoruz. Bunların tamamını biliyoruz. İktidar olduğumuzda göreceksiniz Niğde'ye, Kayseri'ye, Nevşehir'e de neler yapılıyor göreceksiniz. Anadolu'nun içini boşalttılar, metropollere taşıdılar. Gençlerimiz büyükşehirlerin varoşlarında iş arıyor.

Buranın tarımda üretim üssü haline gelmesi lazım. Bütün dünya tarımın stratejik sektör olduğunu biliyor. Çiftçi üretmezse hepimiz aç kalırız. Şimdi her şeyi dışarıdan getiriyorlar. 

Kaynakları beşli çeteye veriyorlar. Beşli çetelerden alıp millete tamamını vereceğiz. Kul hakkı yiyenlerle asla helalleşmeyeceğiz. Yüce yaradanın huzuruna bile kul hakkıyla kimse çıkamaz. Biz sevgi ve barış çerçevesinde kucaklaşacağız, helalleşeceğiz. Birbirimize merhamet edeceğiz. Bunların yaptığı gibi paraları alıp bir avuç rantiyeye vermeyeceğiz. 

Tarım Kredi Kooperatifleri'nde "fiyatları" düşürdük diyorlar. Kardeşim düşüreceksen Tarım Kredi'nin gübre fabrikası var, düşür fiyatları, çiftçi ucuz gübre alsın. Ona gelince yok. Çiftçiye pahalı gübreyi verecekler. Gübre dolayısıyla Rekabet Kurulu bir karar aldı. Gübre fabrikaları arasındaki işbirliğini, fiyatları yüksek tutma konusunda, çok ağır cezalar yazdı. Bunların içinde GÜBRETAŞ da var. Tarım Kredi kuruluşu. Bu 6 gübre fabrikası bir araya gelip ortak hareket ediyorlar. O dönem GÜBRETAŞ'ın yöneticileri kimdi, şimdi neredeler, gazeteci arkadaşlar araştırsınlar. 

Malı götürme konusunda bunlardan daha mahir kimse yok. Malı götürme deyince kimse bunların eline su dökemez. Biz 6 lider bir araya geldik; demokrasiyi, birliği yeniden inşa edeceğiz. 

Kur Korumalı Mevduat sahipleri parayı getirip yatırıyorlar dolar garantisi var. Faiz garantisi var. Senden hiç vergi almayacağım, sana ayrıca ucuz kredi vereceğim diyor. Milletin sırtına 5 ayda yüklenen para 60 milyar 500 milyon lira. Bütün bunların tamamını masaya yatıracağız ve değerlendireceğiz.

Sizin çalışkan bir milletvekiliniz var Ömer Fethi Gürer. Ömer Fethi Gürer'in fotoğrafını lüks otellerde, plajlarda göremezsiniz. Tarlada, esnafın yanında görürsünüz. Doğru mu? Bize bir tane Ömer Fethi Gürer yetmiyor. Niğde'den daha fazla milletvekili istiyoruz. 

 

Doğalgaz olan yerlerde kömür dağıtmayacağız. Aile ödeyemiyorsa doğalgaz faturasını ödersiniz. Hiçbir yoksul ailenin elektriği, suyu ve doğalgazı kesilmeyecek demektir. Tam anlamıyla sosyal devleti inşa edeceğiz.

 Yata mazotu ÖTV'siz ve KDV'siz veriyoruz. Yat gezmek için kullanılıyor. Çiftçiye ÖTV'siz KDV'siz verince ne yapar? Tarlaya gider. Dolayısıyla ilk yapacağımız iş çiftçiye kırmızı mazotu ÖTV'siz ve KDV'siz vereceğiz.

Köylerde ve kırsalda gençlerin ve kadınların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Gençler tarlada çalışacak, emeklilik hakkı kazanacaklar.

Orta Anadolu'nun güçlü bir milliyetçi damarı var. Hepimiz vatanımızı ve bayrağımızı seviyoruz. İki değer bizim ortak değeridir. Dış politika bu ortak değer üzerine inşa edilir. Dış politikada iktidar-muhalefet olmaz. Dış politikanın milli olması lazım. Şimdi geldiğimiz noktada dış politika şahsi. Şahsileştirilen bir dış politika yarın bize daha çok zarar verir. Dış politikanın dili vardır.

Dış politikada başka bir ülkeye hakaret edilmez. İçeride kavga edebiliriz ama bir araya gelir barışırız. Biz bizim hakkımızda başka bir ülke bir şey söylediğinde nasıl hep beraber itiraz ediyorsak başka ülkeler de öyle. Dış politikada hatalar derin izler bırakır. Rüşvet alandan büyükelçi olur mu? Siz o adamın devletin sırlarını parayla satmayacağını nereden biliyorsunuz? Devlette liyakat esastır. İşi ehline vermektir, liyakat. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin