Kılıçdaroğlu gazeteciler ile ne konuştu?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen gazeteciler, izlenimlerini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu gazeteciler ile ne konuştu?

Ahmet Hakan, toplantıda yolsuzlukların üzerine gidilmesi vurgusu yapıldığına dikkat çekerken, Aslı Aydıntaşbaş ise Kılıçdaroğlu’nun son derece karamsar bir tablo çizdiğini belirtti.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Florya’da bir restoranda bir grup gazeteciyle yemek yedi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantı ardından dışarı çıkan gazeteciler, izlenimlerini meslektaşlarıyla paylaştı.



Gazeteci yazar Ahmet Hakan toplantıda yolsuzlukların üzerine gidilmesi vurgusunun yapıldığını belirterek, “Kılıçdaroğlu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yasasının yargı bağımsızlığına darbe vuracağını buna karşı çıkılması gerektiğini söyledi. Bunun sadece ana muhalefet partisinin görevi olmadığını toplumun bütün kesimlerinin bu gelişmelere karşı duyarlı olması gerektiğini, bu toplantıyı bu mesajı vermek için düzenlediklerini söyledi. RTÜK modeline pek sıcak bakmıyorlar. Anayasa uzlaşma komisyonunda HSYK ile ilgili 4 partinin uzlaştığı konular olduğunu, onun baz alınması gerektiğini savunuyorlar” dedi.



Yazar Aslı Aydıntaşbaş ise, “Başta HSYK olmak üzere genel anlamda demokrasi gidişatı ile ilgili kaygılarını paylaştı. Oldukça karamsar bir tablo çizdi. Türkiye’nin hızla demokrasinin çöktüğü tabloya gittiğini söyledi. Çok umutlu bir tablo çizmediğini tekrar söyleyeyim. ‘Sadece bu bizim meselemiz değil biraz da sizin meseleniz. Demokrasiye sadece biz sahip çıkmayalım siz de sahip çıkın. Bunu sadece CHP meselesi olarak görmeyin’ dedi” şeklinde konuştu.



Toplantıya katılan bir diğer isim Ergun Babahan ise şunları söyledi:



“Sayın Kılıçdaroğlu 17 Aralık’tan bu yana yaşanan gelişmeleri özetledi. Demokrasinin ciddi bir tehditle karşı karşıya olduğunu söyledi. Bu konuyla mücadelenin sadece ana muhalefet partisi olarak kendilerine düşmediğini, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin bu mücadelede daha aktif olması gerektiğini belirtti. CHP’ye yönelik ’muhalefet görevini yapamıyor’ iddialarını kabul etmediğini dillendirdi. ‘Mecliste mücadele ediyoruz, miting yapıyoruz, sivil toplum kuruluşları ile görüşüyoruz daha ne yapalım’ dedi. İstanbul ve Ankara belediye seçimlerinde şehir ve aday bazında anketler yaptıklarını çok iyi durumda olduklarını söyledi. Bu iki kenti alabileceklerini belirtti. Adalet Bakanlığına gelen 4 fezleke ile ilgili bakanlığın bunları geri gönderme tehlikesinin bulunduğunu, bunu yapmasının yanlış olacağını, mecliste bir komisyon kurularak bunların ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmeyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı’nın endişeli olduğunu, Cumhurbaşkanı’nın AB ve Venedik komisyonu kriterlerine uygun bir HSYK oluşumu konusunda destekleyici bir konumda olduğunu söyledi.” (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin