Kılıçdaroğlu deprem bölgesi için vergisel tedbir istedi, Bakan Nebati'den yanıt geldi: Farklı gündemlere odaklanmışsınız

Deprem bölgesi Malatya'da temaslarda bulunan CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, işçiler ve iş dünyası için vergisel tedbirler alınmasını istedi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den Kılıçdaroğlu'na yanıt geldi. Nebati, "Farklı gündemlere odaklanmışsınız" dedi. Nebati, "İyi bir danışman bulmanızı tavsiye ederim" paylaşımı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu deprem bölgesi için vergisel tedbir istedi, Bakan Nebati'den yanıt geldi: Farklı gündemlere odaklanmışsınız

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesi Malatya'da iş insanlarıyla ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi. Ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "İş insanlarına vergi açısından pozitif bir ayrımcılık yapılması gerekiyor. Deprem bölgesinin dışına çıkan işçilerin dönmeleri için bir vergi avantajının sağlanması lazım. Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile KOSGEB’in özel bir çalışma yapmasında büyük yarar var. Deprem bölgesinde en azından bir süre işçilerin ücretlerinden vergi alınmaması gerek" açıklamalarından bulundu.

BAKAN NEBATİ'DEN CEVAP GELDİ 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ve çağrısına twitter hesabından yanıt verdi. 

Kılıçdaroğlu ve Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adaylığı gündemine gönderme yapan Nebati, "

Gözüken o ki bir süredir tamamen farklı gündemlere odaklanmış olmanızdan dolayı, Bakanlığımızın bu süreçte ardı ardına attığı onlarca adımı takip edememişsiniz" dedi.

Nebati'nin açıklamaları şöyle;

"Deprem bölgesinde vergisel tedbirler alınması gerektiğine dair bir açıklama yapmışsınız. Gözüken o ki bir süredir tamamen farklı gündemlere odaklanmış olmanızdan dolayı, Bakanlığımızın bu süreçte ardı ardına attığı onlarca adımı takip edememişsiniz.

Bilgi almakta zorlanıyorsanız, size yaptıklarımızı anlatması için iyi bir danışman bulmanızı tavsiye ederim. Bizler depremin ilk anından bu yana deprem bölgesindeyiz. Tek odağımız da vatandaşlarımızın tüm yaralarını bir an evvel sarmak, insanımızı her bakımdan rahat ettirmektir.

Bakanlık olarak, sadece vergisel bakımdan değil, her alanda ivedilikle attığımız kapsayıcı adımlarımızı şimdilik aşağıdaki bağlantıdan takip edebilirsiniz. İhtiyaçlar doğrultusunda yeni adımları da kararlılıkla atmaya devam edeceğiz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin