Kılıçdaroğlu, CHP'li gençlerle Anıtkabir'e yürüdü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla CHP Gençlik Kolları ile birlikte Güvenpark'tan Anıtkabir'e yürüdü. Kılıçdaroğlu burada gençlere seslendi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, CHP'li gençlerle Anıtkabir'e yürüdü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Gençlik Kolları'nın düzenlediği Büyük Gençlik Yürüyüşü’ne katıldı. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen CHP Gençlik Teşkilatları ile birlikte Güvenpark'tan Anıtkabir'e yürüdü. 11:00'de başlayan yürüyüş 1 saatten fazla sürdü. Gençlere yolda katılan Kılıçdaroğlu'na yoğun ilgi ve sevgi seli vardı.

Yürüyüş sırasında ekrana renkli görüntüler yansıdı. Yurttaşlar cam ve balkonlardan CHP'li gençlere destek verdi.

OTOBÜSÜN ÜSTÜNDE AÇIKLAMA
11.00’de başlayan yürüyüş sonrası 12.30 gibi CHP otobüsünün üzerinden bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

– Bu bayram sıradan bir bayram değildir. bu bayram milli bağımsızlık savaşının en önemli adımlarından birisidir.

 – 16 Mayıs’ta düşman zırhlılarını gördüğü zaman “Geldikleri gibi gidecekler” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı meşalesini yaktığı bayramdır.

– Bütün genç arkadaşlarıma seslenmek isterim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki tane ilkesi vardır. Siyasi bağımsızlık ve ekonomik bağımsızlık.

– “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” der. “Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça ülke bağımsızlığını koruyamaz” der. Bugün hep birlikte ülkeyi siyasal ve ekonomik bağımsızlığı yeniden güçlendirmek için yollara çıktık. Adalet yürüyüşü bunun en önemli adımıdır.

– İkinci Yüzyıla Çağrı beyannamemizde ikinci yüzyıla Türkiye’yi hazırlamak zorundayız. Beraber, birlikte, kavgasız, omuz omuza, kararlı, birlikte yürüyerek. Toplumun her kesimini kucaklayarak. İşçisinden köylüsüne, memurundan şoförüne kadar 84 milyon insan tek yürek olarak ikinci yüzyılda Türkiye’nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini yeniden yaşatacağız.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin