Kılıçdaroğlu canlı yayında konuştu: Kimin evlatlarını feda ediyorlar?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk TV'de Yavuz Semerci'nin sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu canlı yayında konuştu: Kimin evlatlarını feda ediyorlar?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın sonuncusu yapılacak olan 'istikşafi' görüşmerin öncesinde,  Habertürk TV'de Yavuz Semerci'nin sorularını yanıtladı.



BEDELİ ÇOK AĞIR OLUR



Semerci'nin çözüm sürecinin bozulmasına ilişkin sorusuna Kılıçdaroğlu, "sürecin bozulmasındaki en önemli aktör sayın Erdoğan'dır. Çözüm sürecine açıkça karşı çıktı.  Hangi gerekçeyle karşı çıktığını topluma açık bir şekilde anlatmalı. Her bir şehidin hesabını vermesi lazım. Bunun bedeli çok ağır olur." açıklamasını yaptı.



KİMİN EVLADINI FEDA EDİYORUSUNUZ?



Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: Kimin evladını feda ediyorsunuz? Kendi evlatlarını mı feda ediyorlar? Asarız keseriz diyen bütün siyasetçilerin çocuklarına bakın. Hangisi evladını askere gönderiyor. Ankara'daki bütün şehit cenazelerine katılıyorum. Şehit cenazeleri geçerken arkadından anne baba ve akrabalar da gidiyor. Orada annelerin feryadını dinliyoruz. Bütün devlet protokolü dinliyor. O annelerin o kişilerin tamamı yoksul halk çocukları. Hiç birisinin geliri çok iyi değil. Bu ülkeyi sevdiği için askere gidiyor. Niye biz onu ateşe atıyoruz. 



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin