Kılıçdaroğlu: 'Can Dündar'ı hapse atan yargıç, yargıç değildir!'

CHP lideri, Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: 'Can Dündar'ı hapse atan yargıç, yargıç değildir!'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasıyla ilgili olarak, "Haber yapan kişiyi hapse atıyorsunuz, onu hapse atan yargıç, yargıç değildir" dedi.



Sol'da yer alan haberde, Kılıçdaroğlu, "Doğru bilgi verdiği zaman ona gazeteci diyeceğiz. Demokrasilerde medyanın böyle bir özelliği var. Bizim gibi yarı demokrasilerde ise medya özgür değil" diyen Kılıçdaroğlu, "Her söyleneni onaylayan bir medya isterler. Objektif yayın yapan medyayı baskı altına alırlar. Beyler rahatsız olmasın diye. O baskının şekilleri vardır. Medya patronuna ağır cezalar verir. 'Ya benim dediğimi yapacaksın ya da seni yaşatmayacağım' derler. Türkiye'de örnekleri var" ifadelerini kullandı.



'HAPSE ATAN YARGIÇ, YARGIÇ DEĞİLDİR'



Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: "Haber  yalan mı? Yüzde 100 doğru. Tek cümlesinde çarpıtma yok. Bu mudur demokrasi ve medya özgürlüğü? Medyanın özgürlüğünü koruyacak tedbirleri devlet alır diyor Anayasa. Hükümet ne yapıyor? Madem haber yaptın, haber doğru, ben seni süründüreceğim diyor.



Cumhuriyet doğruları yazan bir gazetedir. Her dönemde bedel ödemiştir. Bu ülkede göstermelik demokrasi vardır. Haber yapan kişiyi hapse atıyorsunuz, onu hapse atan yargıç, yargıç değildir. Vicdanında özgürlüğü hissetmeyen, medya özgürlüğünün ne olduğunu bilmeyen kişiye hakim, yargıç denilemez."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin