Kılıçdaroğlu, büyükelçilere 'Kanal İstanbul' mektubu yazmıştı... Bakan Karaismailoğlu'ndan, Kılıçdaroğlu'na yanıt geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı bir canlı yayın programında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun büyükelçilere yolladığı "Kanal İstanbul mektubu" hakkında konuştu. Bakan Karaismailoğlu, 'Muhalefetin haline üzülüyoruz' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, büyükelçilere 'Kanal İstanbul' mektubu yazmıştı... Bakan Karaismailoğlu'ndan, Kılıçdaroğlu'na yanıt geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CNN Turk'te Ahmet Hakan'ın konuğu oldu.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, Avrasya Tüneli, Çanakkale Köprüsü gibi projeler hakkında konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA 'MEKTUP' TEPKİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun büyükelçilere yolladığı Kanal İstanbul mektubu hakkında da konuşan Karaismailoğlu, "Devlet yönetmeye talip olan muhalefetin haline üzülüyoruz. Şikayet etmek kime yakışır, önce yatırımcıları tehdit ettiler o da olmadı bürokratları tehdit ettiler. Bir yatırım projesi sonuçta. Binlerce gemiyi bekletecek misiniz? Bu mektup projeyi kesinlikle aksatmaz" dedi.

"YABANCILARDAN MEDET UMMAK"

"Avrupalı firmalardan en önemlileri gelip bu projede nasıl yer alacaklarını bilgi edinmeye çalışıyorlar. Yabancılardan medet ummak. Biz yatırımcı çekmek için çağrı yapıyoruz, onlar yatırımcıları tehdit ediyor'' diye konuşan Karaismailoğlu, "Bu bir ulaşım projesidir. Türkiye'nin ve İstanbul boğazının risklere karşı hazırlıklı olması gereken bir projedir. Aynı zihniyet İstanbul Boğazı yapılırken "suyu kurutursunuz" diyordu. Bu zihniyetin yapın dediği bir şey var mı? Yatırıma ve yatırımcıya karşılar" sözlerini sarf etti.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki tüm büyükelçiliklere kendi dillerinde mektup göndererek, Kanal İstanbul Projesi’yle ilgili endişelerini dile getirmiş, Kılıçdaroğlu mektubunda büyükelçilere, ülkelerindeki yatırımcıların bu projeyi desteklememesi çağrısında bulunmuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin