Kılıçdaroğlu, 'Aile Destekleri Sigortası'nın ayrıntılarını anlattı: 'Maliyet değil, zihniyet sorunu'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir programda iktidara gelmelerinin ardından yürürlüğe koyacakları Aile Destekleri Sigortası'nın ayrıntılarını tek tek açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, 'Aile Destekleri Sigortası'nın ayrıntılarını anlattı: 'Maliyet değil, zihniyet sorunu'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Muhabirleri ile Aile Destekleri Sigortası Buluşması'nda konuştu. 

Aile Destekleri Sigortası'nın ayrıntılarını tek tek açıklayan Kılıçdaroğlu, Aile Destekleri Sigortası Kurumu'nun kurulacağını ve bu planın hayata geçmesinin önündeki engelin maliyet değil zihniyet olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

''Ailenin gelir durumuna göre değerlendirmeler yapılacak, bu konuda çalışacak sosyal hizmet uzmanları. Çok sayıda sosyal hizmet uzmanı istihdam edeceğiz. Sosyal hizmet uzmanlarının yüzde 99,9'u kadınlardan oluşacak. Uzmanlar, evlere girecek ve raporlanacak.

Bir hedefimiz daha var. Aile Destekleri Sigortası'nın ön gördüğü yardımı kurum kadının banka hesabını açacak ve kadının hesabına yatıracak. Böylece kadının aile yapısında daha güçlü bir pozisyona gelmesini hedefliyoruz. 

Engelli ve yaşlı aylığı alanların ücret miktarları artacak.

Temel amaç her aileden asgari bir sigortalının çalışması. Kamu işçi alırken bu ailelerin çocukları için pozitif ayrımcılık yapılacak. 

Aile Destekleri Sigortası diyoruz. Aileler prim ödemeyecek. ILO'nın öngördüğü bir isim olduğu için sigorta ismini kullanıyoruz. 

Mevsimlik işçiler için de onların da sosyal güvenlikleri olacak. Mevsimlik bir yere gittiğinde Aile Destekleri Sigortası onlara yer bulacak. Tuvaletleri, banyoları, çocukları için öğretmen tahsis edilecek. Çocukların eğitimine özel bir önem verilecek. Aile Destekleri Sigortası devreye girdiğinde sadece süt değil bir çok destek de bulunulacak. 

Aile Destekleri Sigortası için Aile Destekleri Sigortası Kurumu kurulacak. Bütün sosyal yardımlar tek çatı altında toplanacak. Kaynak savurganlığı da önlenmiş olacak. 

Aile Destekleri Sigortası'nın devreye girmesi maliyet değil, zihniyet sorunudur. Bugüne kadar uygulanan yoksulun yoksulluğunun istismar edildiği bir dönemin sona ermesi gerektiğini düşünüyoruz. ''

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin