Kılıçdaroğlu 2 Mart'ı işaret etti: İlk turda kazanacak!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Altılı Masa ve seçim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 2 Mart'ta yapılacak görüşmeleri işaret eden Kılıçdaroğlu, masadan çıkacak aday için ilk turda cumhurbaşkanı seçileceğine inandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu 2 Mart'ı işaret etti: İlk turda kazanacak!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,  “Altılı Masanın adayı ilk turda kazanacak” açıklamasını yaptı.

YetkinReport’a konuşan CHP lideri, “Tek kişilik hükümet artık yönetemiyor. Devletin iyi yönetilmediğini deprem bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkardı. Altılı Masa adayı ilk turda cumhurbaşkanı seçilecek, buna inanıyorum” dedi.

"DAĞILMA GİBİ BİR İHTİMALİMİZ YOK"
Altılı Masanın artık ortak adayın da konuşulacağı 2 Mart toplantısı öncesinde bugün 27 Şubat İYİ Parti lideri Meral Akşener’le ikili bir görüşme planlayan Kılıçdaroğlu’nun bu kritik dönemeçte “Altılı Masanın dağılacağı söylentileri asılsız, kopma ihtimali yok. Her ne kadar uyumsuz olduğumuz havası yaratılmak isteniyorsa da Masa uyumlu çalışıyor. Elbette ki zaman zaman masada ya da belli alanlarda birlikte çalışan arkadaşlarımız arasında farklı görüşler dile getiriliyor.

ALTILI MASANIN ADAYI İLK TURDA KAZANACAK

Ancak biz uygar insanlar gibi görüşüp, sorunları aşıyoruz. Adayımızı uzlaşmayla belirleyeceğimizi daha önce açıklamıştık. Altılı Masanın adayı ilk turda kazanacak, ilk turda cumhurbaşkanı seçilecek, buna inanıyorum.

 Düşünsenize, yasal görevi AFAD’ı yönetmek olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Adana’ya gönderiyor, yerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı getiriyor. AFAD’ın yaptıkları ortada. Doğrusu bürokrasi deprem risklerini, hatta hangi bölgede kaç şiddetinde deprem olacağı tahminlerini bile raporlayıp hükümetin önüne koymuş. Ama tek kişilik hükümet bunun gereğini yapmamış. Bunları halk görmüyor zannediyorlar, ama halk görüyor.
“Altılı Masa olarak bir “Ortak Mutabakat” metni çıkardık. Türkiye’de ilk defa böyle bir ittifak kuruldu ve yönetime gelirse ne yapacağını bir manifesto şeklinde halka ilan etti. Altılı Masa ne yapacağı belli olan, istikrarlı bir gelecek vadediyor. Halk bunu da görüyor.” açıklamalarını yapan Kılıçdaroğlu adayın kazanacağından emin olduğunu da açıkladı. Bu depremde yaşanan aksaklıkların olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bunu vatandaş gördü ve bizi de haklı çıkaracaktır" diye konuştu. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin