KHK ile yasaklanan kanallar kapatıldı mı?

Son yayınlanan KHK'nın ardından gözler o kanalların üzerinde.

Google Haberlere Abone ol
KHK ile yasaklanan kanallar kapatıldı mı?

OHAL kapsamnda yayınlanan son KHK ile önce evlilk programlarının yasaklandığı söylenmişti. Ancak, gerçek kısa sürede ortaya çıkmış ve evlilik programlarının yasaklanmadığı anlaşılmıştı. Pek, KHK ile yasak getirilen yayınları yapan kanalların akıbeti ne oldu?



Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET CADDE



KHK İLE YASAKLANDI, AMA HÂLÂ YAYINDALAR



29 Nisan 2017’de yürürlüğe giren 690 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) 60’ncı maddesi çok açık. Uydudan yayın yapan, para için insan sağlığıyla oynayan, seyirciyi kandıranlara yasak getiren madde şöyle:



“Radyo ve TV yayın hizmetlerinde, arkadaş bulma amacıyla kişilerin tanıştırıldığı ve/veya buluşturulduğu türden programlara, takviye edici gıdalar ve benzeri destekleyici ürünler de dâhil olmak üzere herhangi bir ürünün ilgili mevzuatına aykırı olarak sağlık beyanıyla satışına, pazarlanmasına ve/veya reklamına, sohbet, arkadaşlık ve eş bulma hatlarının ve hizmetlerinin tanıtımına yer verilemez. Katma değerli elektronik haberleşme hizmet numaraları, yerel aranır numaralar, benzeri özel içerikli hizmetlere ilişkin numaralar ile özel ücrete tabi diğer sabit ve mobil numaralar kullanılmak suretiyle, izleyici ve dinleyicileri yanıltıcı ve/veya haksız kazanca neden olacak şekilde yarışma, çekiliş, lotarya ve benzeri adlar altında ödül ve ikramiye taahhüt edilemez ve bu yöntemle ürün tanıtımı, satışı ve pazarlaması yapılamaz.”



Alice’yi takip edenler için hiç de yabancı değil bu konu.



Defalarca dile getirdim, RTÜK’ün bu kanalların uydudan çıkarılması için Türksat’a yazı yazmasına rağmen bunun hayata geçmediğini. 690 Sayılı KHK’ya rağmen bu kanalların hâlâ yayında olması şaşırtıcı!



Ali Eyüboğlu'nun yazısının devamını BURADAN okuyabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin