KGK’nin Azerbaycan’da savaş muhabirliği eğitimi sona erdi!

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) tarafından gerçekleştirilen “Medya Gönüllüleri-145” projesi kapsamında savaşta gazetecilik konulu çevrimiçi seminerler tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
KGK’nin Azerbaycan’da savaş muhabirliği eğitimi sona erdi!

Seminerlere Bakü Devlet Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi’nden 26 öğrenci katıldı. Son seminere Küresel Gazetecilik Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, proje yöneticisi Elşad Eyvazlı, BSU Gazetecilik Fakültesi Dekanı Vugar Zifaroğlu ve Dekan Yardımcısı Samir Mirzayev de katıldı.

Online toplantının moderatörü Samir Mirzayev katılımcıları selamlayarak, eğitimin önemini vurgulayarak sözünü Gazetecilik Fakültesi Dekanı Vugar Zifaroğlu’na verdi. Gazetecilik Fakültesi’nde savaş halinde habercilik alanında öğrenci yetiştirmek için son dört yılda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Medya Gönüllüleri – 145” projesi kapsamında öğrencilerin profesyonel gazeteci olarak gelişimlerini desteklemek için çeşitli ilginç eğitimlerin düzenleneceğini kaydetti. Küresel Gazetecilik Konseyi Başkanı Mehmet Ali Dim, savaş durumundayken haberciliğin çok önemli ve hassas bir alan olduğunu söyledi. Genç gazetecilerin bu alana ilgisinin önemini vurguladı. Örgütünün bu alanda yapılacak çalışmalara her zaman destek olacağını söyledi.
Toplantıya eğitmen olarak katılan dünyaca ünlü savaş muhabiri ve KGK Washington DC Temsilcisi İrfan Sapmaz, bilgi ve deneyimlerini Azerbaycanlı öğrencilerle paylaştı. 1990’larda Kelbecer, Şuşa, Laçin ve Zangilan bölgeleri de dahil olmak üzere dünyanın pek çok sıcak noktasında savaş muhabiri olarak çalıştığını belirtti. İrfan Sapmaz, 1. Karabağ Savaşı ile 27 Eylül-10 Kasım Vatanseverlik Savaşı arasındaki farkları medya bağlamında anlattı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Sonuç olarak KGK Dış Medya Meclis Başkanı Elşad Eyvazlı, “Medya Gönüllüleri – 145” projesinin başarılı bir proje olduğunu vurguladı. Bu tür eğitimlere proje kapsamında devam edileceğini söyledi.

Öğrenciler 3 seminerden de memnun kaldıklarını belirterek KGK’ne teşekkür ettiler.
Çalıştaylara katılan gönüllüler Küresel Gazeteciler Konseyi’nden  sertifika alacaklar. Aynı zamanda Medya Gönüllüleri-145 projesinde aktif olan öğrenciler, yurtdışında gazetecilik okuyarak uygulama fırsatı da bulacaklar.

KGK’nin Azerbaycan’da savaş muhabirliği eğitimi sona erdi!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin