KGK: AA muhabirlerine casus muamelesi kabul edilemez

Yunanistan’ın Meis Adası’na haber çalışmaları için giden Anadolu Ajansı (AA) Atina ekibinin, Türkiye düşmanı ırkçı bir Yunan internet sitesi tarafından ajanlıkla suçlanıp tehdit edilmesine Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
KGK: AA muhabirlerine casus muamelesi kabul edilemez

KGK Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

“AA Atina Temsilcisi Tevfik Durul ve fotomuhabiri Ayhan Mehmet dün Yunanistan’ın başkentinden uçakla Rodos Adası’na, oradan da gemiyle Meis Adası’na ulaştı. AA ekibinin haber çalışmaları için akşam saatlerinde Meis Adası’na ayak basmasından birkaç saat sonra Yunanistan merkezli Türkiye karşıtı ırkçı bir internet sitesi provokatif bir metin yayımladı. Metinde, “Neden Türk vatandaşı MİT ajanlarının Meis’e gitmelerine izin veriyoruz? Neden adaya ayak basmalarına izin verdik. Bu MİT ajanlarının ne yapmak istediklerini bilmiyor muyuz? Umarız yetkililer gerekeni yaparlar!” şeklinde kışkırtıcı ifadeler kullanıldı.


Sitede, AA Temsilcisi Durul’un yalnızca Yunan makamlarının elinde bulunması gereken pasaport kimlik sayfası fotoğrafının yayımlanması dikkati çekti. Irkçı sitenin Durul’un Atina-Meis seyahati boyunca herhangi bir yerde paylaşmadığı pasaport kimlik sayfasını nasıl temin ettiği konusunda Yunan makamlarından bir açıklama bekliyoruz.

Yunan yetkililer tarafından Türk düşmanı olduğu belli olan bu haber sitesine servis edildiği anlaşılan bu haberi, tehdit ve teşhir ile basın mensuplarını hedef gösterme eylemini esefle kınıyoruz. Tüm uluslararası basın meslek örgütlerini de Yunan makamlarının ülkelerindeki yabancı basın mensuplarının güvenli ve özgürce çalışma koşullarını sağlamaya, ayrıca hayatlarını tehlikeye atan ve açık hedef gösterme eyleminde bulunanları ve evrensel gazetecilik kurallarına aykırı bu haberi kınamaya davet ediyoruz.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin