'Keşke yalanlamak yerine doğruyu söyleselerdi'

HT Masa ekibi, Arda Turan'ın Eşi Aslıhan Turan'ın hamileliğini değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Keşke yalanlamak yerine doğruyu söyleselerdi'

HT Masa ekibi, Arda Turan'ın eşi Aslıhan Doğan Turan'ın önve yalanlanan ancak daha sonra doğru olduğu ortaya çıkan hamileleik haberini değerlendirdi.



'Keşke yalanlamak yerine doğruyu söyleselerdi'



HT Magazin, 10 Şubat 2018’de ‘Arda Turan baba oluyor’ haberi yapmıştı. Ancak o dönem evli olmayan Arda Turan ile Aslıhan Doğan çifti bu iddiayı yalanlamıştı. Gelinen noktada Aslıhan’ın 3 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. “Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu var” sözünü hatırladık, öyle değil mi?



Esin Övet: Klasik cümle yine tekrarlanmış oldu. Demek ki 3 ayı tamamlamadan söylemek istemediler. Bunu anlarım. Çünkü hamilelik döneminde 3 ay dolmadan söylenmesi çok doğru olmuyor biliyorsunuz. Bu yüzden hassas davranmış olabilirler.



Oben Budak: Starlarımızın çoğu böyle değil mi? Önce inkâr eder, sonra kabul eder. Aslında sonradan kabul edilen gerçeklere dair bir haber yapılabilir. Bugüne kadar kimler neleri inkâr etti. Elimizde bir hayli malzeme olmalı.



İpek Durkal: Eee ne yapsaydı, tüm Türkiye’ye, eşinin evlenmeden hamile kaldığını duyursa mıydı? Ayrıca Arda’nın eşi hakkında konuşuyoruz, dikkatli olalım, sağı solu belli olmaz.



Kadir Kaymakçı: Bu haber magazinde yalanlanıp doğru çıkan ne ilk ne de son haber olacak! İnsanlar, bazen magazin haberlerini gazetecilerin oturup dedikodu yaparak uydurduğunu filan sanıyor. Bir haber için kaç kişiyle görüşüldüğünü, bazen gazeteye girmeden doğrulatmak için günlerce bekletildiğini bilmiyor. Keşke haber çıktığında Arda ve eşi yalanlamak yerine doğruyu söyleyebilseydi. Neyse, ikisine de hayırlı olsun, Allah bebeklerini analı babalı büyütsün.



Reşat Balcıoğlu: Hep önce ‘yalan’, sonra ‘doğru’ derler! Dürüst ve açık sözlü olmayı beceremiyoruz galiba. Allah analı babalı büyütsün. Başka söze gerek yok.



Bülent İpek: Bu haberi yaparken yalanlanacağını, nikâhtan sora kabulleneceklerini biliyorduk. Magazin haberciliğinde haber doğrulatmanın zorluğunu anlatmaya gerek yok. Sorduğun zaman kimse ‘doğru’ demiyor. İnsanların kendiliğinden anlattıkları da haber sayılmıyor. Hep böyledir, incelikle araştırıp soruşturup bekleyerek yazarız. Önce yalanlanabilir ama sonunda mutlaka doğru çıkar.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin