Keremcem: Oyunculuğa daldım müziği unuttum

Women’s Style Türkiye dergisinin Temmuz sayısına konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Keremcem: Oyunculuğa daldım müziği unuttum

Women’s Style Türkiye’nin Temmuz sayısına konuşan Keremcem 12 yıldır hayatımızda. Onu ilk kez şarkıcı olarak görsek de artık herkesin gözünde kendisini kanıtlamış bir oyuncu. Keremcem oyunculuk kariyeri ve müzikle ilgili düşüncelerini Yeşim Çobankent’e açıkladı.



POHPOHTAN ÇOK HESAPLAŞMA DÖNEMİNDEYİM



Günümüzde herkesin birbirini pohpohladığını ve bu durumdan şikayetçi olduğun belirten Keremcem, kendisinin artık bu tarz yaklaşımlara karşı tedbirli olduğunu belirtti ve “İlk dönemlerimde o kadar çok pohpohlandım ki, onun ötesine geçmem mümkün değil sanırım. Artık bu durum beni çok etkilemiyor. Pohpohlanmaktan çok “hesaplaşma” sözcüğü ilgimi çekiyor. Övüldüm de yerildim de. Bu hep olur, olmalı da. Önemli olan kendi hesaplaşmanı yapabildin mi, hiç olmazsa bunu yapmaya başlayabildin mi? Seni gerçek Sen’e yaklaştıran bu hesaplaşmalar olacak. Keyif aldığın şeyleri hayatında tutmayı başarabildin mi, yoksa hayatın temposuna kapılıp kendi tarihinin derinliklerinde mi bıraktın?” açıklamasını yaptı.



İSTEMEDİĞİM OKULU KAZANINCA MÜZİĞE BAŞLADIM



Oyunculuk kariyerinde hızla yükselen Keremcem aslında üniversite yıllarında Radyo-Televizyon okumak istemiş. Ancak Ege Üniversite’sinde UIuslararası İlişkiler okumuş. Bu nedenle de müziğe o dönemde yönelmiş. Yakışıklı oyuncu “Radyo- Televizyon isterken Uluslararası İlişkiler okudum Ege Üniversitesi’nde. Belki de çok istemediğim bir bölümde okuduğum için müziğe daha çok yöneldim. Hemen askere gitmemek için 1 ders bırakıp okulu bitirmeden İstanbul’a geldim ve en büyük “es” dönemim başladı; 4 sene. Ama ilk albümümün bütün şarkılarını o süreçte yaptım.” diyerek müziğe giriş hikayesini payaştı.



SİPARİŞLE ŞARKI YAPANLARA HAYRANIM



Artık karar alırken ileriyi daha çok düşündüğünü belirten Keremcem, bu durumdan şikayetçi. Bunu bir mesleki deformasyon olarak gören şarkıcı “Şimdi yeni bir dizi projesi geliyor mesela, “Bu 4 yıl sonra ne olur?” diye bakmaya başladım artık. Bu bir mesleki deformasyon gibi geliyor. Böyle düşünmemek lazım, doğru bir şey değil. “Bu şarkı 20 sene sonra da dinlenecek mi acaba?” diyerek şarkı üretemezsiniz.” dedi.



Keremcem ayrıca “Hayatımda hiçbir şey için şarkı yapmadım, yapamadım. Yapanlara da çok özeniyorum. Siparişle şarkı yapabilenlere hayranım. Böyle çok iyi besteciler tanıdım, çok da iyi arkadaşlarım. Ama benim üretim tarzım hep serbest çağrışım olmuş, bunu görüyorum.” diyerek ısmarlama şarkı yapanlara hayranlığını dile getirdi.



OYUNCULUĞA DALDIM MÜZİĞİ UNUTTUM



Birkaç alanda yetenekli olmak büyük bir şansmış gibi gelir, ancak aslında bunun bir tür dezavantaj olduğunu belirten Keremcem’e göre “Pek çok şeyi yoğun bir şekilde yapmak zor. Hele de bu işler adanmışlık gerektiriyorsa. Her ne kadar, “Dizi oyunculuğu sanat değil, para kazanmak için yapıyorsunuz” deseler de, başka türlü nasıl yapılır, bilmiyorum. O karakteri sevmeme gerek yok ama benimsemeden ve onun gibi düşünmeden yapamazsınız ki bu işi! Emeğin ve konsantrasyonun yoğun olduğu alanlar bunlar. Hele de popüler kültüre sunduğunuz birden fazla iş varsa eğer, kafanızı ve kalbinizi insanların sizi nasıl algıladığına da takıyorsunuz bazen. Biri çıkıyor, “Niye müzik yapmıyorsun? Oyunculuğa niye bu kadar daldın?” diye soruveriyor. Böylece siz de kendinize, “Ben şarkı söylemek için çıktım yola. Hakikaten niye böyle yaptım ki?” diye soruyorsunuz kendinize. Ama sonra canlandırdığınız karaktere onun özünde olmayan bir şey yazdığı için senariste içerlerken buluyorsunuz kendinizi. Ben yaptıklarım ve yapmadıklarımla yani seçimlerimle karşınızdayım. Herkes gibi” diyerek sözlerini noktaladı.



Keremcem: Oyunculuğa daldım müziği unuttum


Etiketler keremcem röportaj
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin