Kerem Kınık'ın istifasına Cumhur İttifakı'ndan ilk açıklama geldi. tv100'de konuşan Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici: Geç de olsa doğru alınmış bir karar

Cumhur İttifakı ortağı, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici tv100'de Oğuz Haksever'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın istifasını değerlendiren Destici, "Bunun doğru olmadığını ilk ben getirdim" diyerek Kınık'ın istifasını "Geç de olsa doğru alınmış bir karar" sözleriyle değerlendirdi. Muharrem İnce'nin istifası hakkında da "Üzücü bir hadise" değerlendirmesi yapan Destici, "Seçime 2 gün kala 4 adaydan birinin çekilmesi doğru değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kerem Kınık'ın istifasına Cumhur İttifakı'ndan ilk açıklama geldi. tv100'de konuşan Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici: Geç de olsa doğru alınmış bir karar

Cumhur İttifakı ortağı, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici tv100'de Akşam Raporu'nda Oğuz Haksever'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Destici'nin açıklamalarından başlıklar şöyle;

- (Kızılay Başkanı Kınık'ın istifası): İlk ben bunu dile getirdim. İlk önce ben söyledim bunun doğru olmadığını. Millet çadır diye yanıp tutuşurken sonra deposundaki çadırları satmış. Kızılay başkanı bunu normal bir durum olarak kamuoyuna sundu. Tepkiler artınca ‘benim haberim yok’ dedi. 

Bir kısmı bizim gibi samimi olarak birileri de iktidarı yıpratmak için bunu kullandı. Nihayet bugün geç de olsa alınmış doğru bir karar. Bu onun şahsıyla ilgili değil. Çok acılı, bütün vatandaşlarımızın çadır beklediği günlerde bunu yapamaz Kızılay Başkanı. Bu gecikmiş ama doğru bir karar. Kızılay'a bir güven sorunu oldu. Keşke olay anından sonra bu görevden ayrılsaydı, ama geç de olsa bugün oldu, yerinde bir karar. 

Toplanan yardımlara, kan stoklarına bakıyorsunuz, milletimiz Kızılay'a yardım yapmamaya başladı. 

ÜZÜCÜ BİR HADİSE

- (Muharrem İnce'nin istifası): Üzücü bir hadise, seçime 2 gün kala 4 adaydan birinin çekilmesi doğru değil. Bir Muharrem İnce'nin açıkladığı bir de kamuoyunun bildiği sebepler var. Sayın İnce ile ilgili kasetler, dekontlar... bir takım bilgiler servis edildi ve çekilmezse belgelerinin yayınlanacağı söylendi. Sonra İnce mitinglerini iptal etti sağlık gerekçesiyle. 

KILIÇDAROĞLU BÖYLE SEÇİLECEKSE HİÇ SEÇİLMESİN

Bugüne kadar gelen sürece bakmak lazım. CHP'yi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyen tüm mührakları rahatsız etti. Kılıçdaroğlu'nun desteklediğini açıklayan PKK, FETÖ, AB, ABD tüm mihraklar var. Bunların hepsi Kılıçdaroğlu'nu desteklediği için onları da rahatsız etti. Muharrem İnce'nin oyun birde yüzde 10'un üzerine çıkınca bu çevrelerin hepsi rahatsız oldu. Önce normal yollardan adaylığını çektirmeye çalıştılar. Hatta Kılıçdaroğlu ziyaret etti. Muharrem İnce de "Hoşgeldiniz, güle güle" dedi. Muharrem İnce kararlı bir şekilde yoluna devam edince, saydığım kesimler İnce'yi nasıl adaylıktan çektitiriz diye bir yol aramaya başladılar. Sayın Kılıçdaroğlu böyle seçilecekse hiç seçilmesin. Seçildiğinde bu ür işlerin önünü açacaktır diye bir anlaşyış toplumda oluşuyor. 

Neticede Kılıçdaroğlu bir Rusya iddiası attı ortaya. Rusya'nın böyle bir işin içinde olması akıl ve mantığa uygun değil. 

İNCE'NİN OYLARININ KILIÇDAROĞLU'NA GİTMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

-(İnce'nin adaylıktan çekilmesinden sonra oylar nereye gidecek?) CHP'ye ve Kılıçdaroğlu'na gitmeyeceğini düşünüyorum. Neden? Çünkü bu sürece Muharrem İnce'yi Kılıçdaroğlu ve CHP getirmiştir. Memleket Partisi'ne ve İnce'ye oy verecek seçmenin böyle bir kızgınlığı var. Bakın, İnce'nin oyu neden arttı birden? Ona bakmak lazım. Kılıçdaroğlu ismi açıklandıktan sonra resmileştikten sonra bir anda Muharrem İnce'nin oyları pik yaptı. Bu oy nereden gitti? Bu oy CHP'nin Atatürkçü ulusal kesimiyle İYİ Parti'nin aynı kesiminden gitti. Bunlar zaten Kılıçdaroğlu'ndan rahatsız oldukları için İnce'ye yöneldiler. 

OY PATLAMASI YAŞAYACAĞIMIZI GÖRÜYORUM

- Baraj sorunumuz da yok, yüzde 5'in üzerinde oy almayı hedefliyoruz. Bunu başarırsak Meclis'te önemli bir güç elde etmiş oluruz. Sahada da partimize karşı müthiş bir teveccüh var. Bir oy patlaması yaşayacağımızı görüyorum. Yüksek bir sayıyla Meclis'te temsil edileceğiz. 

- Birinci hedefimiz sayın Cumhurbaşkanımızın ilk turda seçimi kazanmasıdır. Seçim takvimi başladığında bir tereddür vardı, oyu yüzde 50'nin altındaydı. Şu an 50'nin üzerinde. Birinci turda kazanılacağını rahatlıkla söylüuoruz. Yurtdışı oylarının da buna büyük katkısı olacak. 

- Hele Muharrem İnce süreci yaşandıktan sonra, İnce'ye oy vermeyi düşünenlerin bir kızgınlıkları, öfkeleri var. Muharrem İnce'nin oylarının CHP'ye Kılıçdaroğlu'na gitmeyeceğini düşünüyorum.

MİLLİYETÇİ SEÇMENE ÇAĞRI: BU SEÇİM HESABIN SORULACAĞI SEÇİM DEĞİL

- Bir çağrı da milliyetçi seçmenimize yapmak istiyorum. Kırgınlıkları, kızgınlıkları olabilir, ama bu seçim o hesabın sorulacağı seçim değil. Burada devlet sorulanıyor, ülkenin altına dinamit koyuluyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin