Kerem Akça'nın sinema atölyesi başlıyor

Sinema tarihini derinlemesine anlamanızı sağlayacak olan program 3 Mayıs'ta başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kerem Akça'nın sinema atölyesi başlıyor

Habertürk sinema yazarı Kerem Akça’nın eğitmenliğinde oluşturulan program, sinemanın 1900’lerden günümüze değin uzanan süreçleriyle kademe kademe ele alınarak, sinema tarihini derinlemesine anlamanızı ve öğrenmenizi sağlayacak. Beyoğlu'ndaki Akademi İstanbul'daki program 3 Mayıs'ta başlayacak ve 10 hafta sürecek.



Perdede hep aynı hikayeleri görsek de aslında onların belli kalıplara sokulmasıyla sinemaya bağlanmıyor muyuz? Şimdi izlediğimiz popüler filmlerin kökenlerinde neler var? Sinema dediğimiz zaten bambaşka bir dünyaya girip onun içinde yaşamak değil midir? Western, komedi, bilimkurgu, korku, müzikal, kara film / suç filmi, macera, aksiyon, melodram, aşk filmi ve fantastik gibi türler 100 yılı aşkın tarihlerinde nasıl yollardan geçmiş?



Derste toplumda çok önemsenmeyen tür sinemasını bütün kökleriyle gözden geçiren özgün ve teorik bir felsefi damarla yüzleşeceksiniz.



Türler; alt türlerine, formüllerine, furyalarına ve melez türlerine ait filmlerden parçaların eşliğinde 1900’den 2012’ye uzanan süreçleriyle kademe kademe mercek altına alınacak. Sinema tarihinde Malta Şahini’nden 2001: Uzay Yolu Macerası’na, Kırmızı Değirmen’den Kahraman Şerif’e, Teksas Katliamı’ndan Altına Hücum’a, Baba’dan Aşk Hikayesi’ne uzanan çarpıcı  bir yolculuğa çıkacaksınız. Böylece 113 yıllık süreci günümüzle karşılaştırmalar eşliğinde hatmetme şansına kavuşacaksınız.



Program Süresi: 20 saat (10 Hafta)



Program Başlangıcı: 03 Mayıs 2013 Cuma



Eğitim Saatleri: Cuma 18:00 – 20:00



Program Ücreti: Nakit ödemelerde ve k.kartı tek çekim 650TL (KDV dahil), k.kartına 5 taksit 700 TL (KDV dahil)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin